Första dagen i Denver

Då var det dags igen! Efter alldeles för många månaders frånvaro kommer här en reserapport från förra sommarens USA-tur. Denna gången föll valet på några av de mest natursköna och spektakulära platser landet har att erbjuda, och så blev det en del öl på vägen förstås. Vi utgick från Denver i Colorado, en i min mening fantastisk stad (och stat, definitivt en av favoriterna) som jag även besökt några år tidigare i samband med GABF. Without further ado kör vi igång!


Vi landade en solig måndagseftermiddag på Denver International Airport som ligger några mil utanför stan. Stor, välplanerad och fräsch flygplats, en av de bättre jag varit på. Finns flertalet bryggpubar här också om man har tid att slå ihjäl, inte dumt alls. Något som också är intressant med just DIA är att den är föremål för flera konspirationsteorier, bland annat att den är byggd av nazister och att Illuminati har sitt högkvarter där. Spännande!

Vi kom smidigt genom säkerhetskontrollerna och hoppade på ett snabbtåg ner till den vackra tågstationen Union Station. Därifrån hoppade vi in i en taxi som tog oss till vårt boende för natten, en Airbnb-lägenhet i Five Points. Den största anledningen till att vi i Denver valde Airbnb istället för hotell är på grund av att hotellpriserna är sanslöst höga i stan. Airbnb var också dyrare än genomsnittet men ändå betydligt mer prisvärt, något att tänka på om ni ska dit.

Incheckade och klara tog vi en 15-20 minuters promenad ner till stan för lite öl och käk, första stoppet var givet - Falling Rock Tap House, i mitt tycke ett av världens bästa ölhak. Jag dricker i regel alltid lokal öl när jag är i USA, dels för att den i stort sett alltid är färskast, dels för att man vill stötta lokala bryggerier och dels för att man ofta hittar en massa kul öl som man troligtvis inte hade provat annars. Men när man kommer till ett ställe som serverar världens bästa öl är det svårt att inte ta den direkt. Russian Rivers klassiska IPA Pliny the Elder. Många som provar den nu för tiden tycker att det finns andra öl som är mycket bättre med mer humle och högre beska eller lägre beska och gud vet allt, men jag anser att detta är den bästa ölen i världen, alla kategorier. Den balansen som finns i PtE finns inte i något annat öl jag provat, och det är det som gör den till en vinnare. Så en sådan fick det så klart bli!

Så med en Pliny, en lokal pale ale och en Reuben lyckades vi skjuta på jetlagen några timmar till och gick ner till arkaden 1UP som ligger i huset bredvid Falling Rock för att fördriva lite tid med skee-ball och Burgertime. Föga oväntat fanns det en drös öl att välja på här nere också så det fick bli en färsk Dale’s Pale Ale under tiden vi spelade, om jag minns rätt. Gott var det iallafall!


Efter en timmes tid kände vi att det var dags att gå tillbaka mot rummet men en liten öl till skulle vi nog kunna orka med, och vilken tur då att en av Great Divide’s bryggpubar låg på vägen!

Great Divide är ett bryggeri som jag sällan dricker öl från här hemma, främst för att det inte är så många som serverar deras öl längre och bortser man från Hibernation och de olika varianterna av Yeti ser man inte dom på Systembolaget heller speciellt ofta. Men vem kan tacka nej till en färsk Titan? Inte jag iallafall! Vi trampade in på bryggpuben på Arapahoe Street precis innan stängning så vi hann bara med vars en öl, men det var kanske bäst så ändå för runt den här tiden började vi bli rätt så jäkla trötta efter en hel dags resande. 

Skön bryggpub är det iallafall med en förhållandevis liten serveringsyta och ölen är smarrig. Denver är en av de bryggeritätaste städerna i hela landet och många av bryggerierna som ligger här håller hög kvalitet så det är inte det lättaste att välja var man ska gå, och även om Great Divide inte tillhör de absoluta toppskiktet i min mening är det värt ett besök om man är i närheten. Dom har dessutom ett ‘Barrel Room’ en halvtimmes promenad norrut och på vägen dit går du genom ett av de områdena med flest bryggerier och barer så den där halvtimmen kan nog lätt bli ett heldagsäventyr. 

Vi kände oss nöjda för kvällen och gick under den numera rätt ljumma kvällssolen tillbaka och kraschade i sängen. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

Burgare, metal, hemfärd

En sista promenad i Denver innan hemfärd