Santa Fe, Meow Wolf och några bryggerier i Colorado Springs

Lite småbakis efter att ha besökt åtta bryggerier dagen före tar vi hissen ner för lite frukost på hotellets restaurang. Den hade en väldigt lyxig känsla men maten var rätt kass tyvärr. Åt lite grann och stack tillbaka till rummet och slappade lite till. Utanför fönstret duggade resans första regn, kändes välkommet på något sätt. Målet för dagen var att ta sig till Colorado Springs som är en körsträcka på runt fem och en halv timme, men som alltid annars fanns det några stopp som skulle göras på vägen.

De första av dessa stoppen ligger runt en timme norr om Albuquerque i den gamla och otroligt charmiga staden Santa Fe.Santa Fe är en förhållandevis liten stad med knappt 70 000 invånare. Hela downtown är byggt i adobe-stil och känns verkligen så New Mexico som något kan göra. Vi hade två ställen vi ville kolla in här så vi ställde bilen mitt i stan och tog en promenad genom de fina gamla byggnaderna och bort till San Miguelkyrkan som är USAs äldsta kyrka, byggd mellan 1610-1625.


Och ja, den såg väldigt gammal ut. Det är förstås rätt häftigt att den är så gammal som den är men samtidigt har vi i lilla Kävlinge som jag bor i här hemma en kyrka från 1100-talet så att så jäkla imponerande är det inte. Men nu har vi sett den iallafall! Vi knallade tillbaka till bilen och körde bort till ett av de knasigaste ställena jag någonsin varit på, Meow Wolf!

Vad Meow Wolf egentligen är har jag lite svårt att sätta fingret på men jag ska försöka; ett konstnärskollektiv som skapat en miljö för experiment, underhållning och konst. Väldigt surrealistiskt och stimmigt med en mängd olika rum i andra rum som leder till tredje rum genom kylskåp, rutschkanor, neon och olika ljusinstallationer överallt, overkliga ljud och what not. Vi spenderade nog runt fyra timmar där inne och hittade hela tiden nya dörrar och passager, helt otroligt ställe.Efter att ha tappat bort tiden lite började det till slut kurra i magarna så vi tog oss ut och slängde i oss lite käk från den mexikanska food trucken utanför. Jag tog en torta som var helt fantastisk och frugan käkade tacos. Här någonstans började vi känna oss nöjda med New Mexico för denna gången och satte kurs tillbaka mot Colorado.


Vägen tillbaka var ganska seg på grund av regnet som kom ganska hårt när vi närmade oss bergen men runt 19-tiden gled vi in i Colorado Springs och letade upp ett bryggeri i de södra delarna av stan för middag och wifi att boka hotell på. 

Valet av bryggeri föll på Bristol Brewing Company som ligger i en gammal skolbyggnad mitt i ett stort bostadsområde. Rätt coola lokaler med baren i mitten av rummet. Runt omkring oss var det gott om folk som tävlade i Operation och något quiz för kvällen, och i korridoren utanför bryggpuben stod folk och sålde olika grejer. Det var någon sorts event där den kvällen men vi blev aldrig riktigt kloka på vad det var för något. Jag såg att det ligger en whiskeybar i källaren också men den gick vi aldrig in på.


Ölen här var rätt medelmåttig och maten likaså så när vi fått i oss det vi beställt bokade vi ett rum på Holiday Inn i de västra delarna av stan. Vi körde upp och checkade in, ställde bilen och tog en promenad på runt en kvart till centrala Colorado Springs och bryggeriet Phantom Canyon.

Även Phantom Canyon hade ett väldigt stort tap room, detta fördelat på två våningar. Vi beställde varsin öl på bottenplan och gick upp på andra våningen för att ta oss till balkongen. Det satt en oväntat otrevlig kille och kollade leg på vägen upp vilket jag inte riktigt förstod varför det skulle vara nödvändigt när vi redan kommer med varsin öl i handen.. Men men.Andra våningen såg ut att vara riktigt schysst häng med en massa biljardbord och annat. Vi kände där och då inte för att spela något utan slog oss ned på balkongen som planerat istället. Riktigt stor och fin balkong med massor av sittplatser och fin utsikt över stan och bergen i bakgrunden. Ölen här var helt okej, inget speciellt alls. Jäkligt schysst ställe annars dock, förutom den där skumma bouncern i trappen.

Efter detta tog vi en tio minuters promenad österut till nästa bryggeri för kvällen, Brass Brewing. Jag reflekterade inte över namnet innan vi gick dit men när vi kom in var det tydligt att denna bryggpuben hade ett tema. Helt nyöppnat, väldigt rent och snyggt men med foton på olika officerare och annat militärrelaterat på väggarna. 


Det skapade först en lite olustig känsla men vi slog oss ned i baren ändå och snackade lite med killen som också var ägare och bryggare. Riktigt trevlig var han, som amerikanare ju ofta är. God öl gjorde han också så vi stannade kvar här en stund och kollade på Jurassic Park som spelades upp på väggen bakom oss via en projektor. 

Jag köpte med mig en t-shirt och en crowler sen traskade vi en ytterligare en tiominutare till kvällens fjärde och sista bryggeri, Iron Bird Brewing.Vi trillade in runt tjugo minuter innan stängning så vi hann bara med varsin öl här men jag fick en väldigt mysig känsla av bryggpuben. Jättetrevlig tjej bakom baren och ölen jag drack var det inga fel på alls. Lite synd att vi kom hit så sent men som ni vet kan man ju inte få allt här i världen.

Klockan slog stängning och det var dags att gå hem. Vi kollade upp vägen tillbaka till hotellet och skulle precis börja gå när vi ser en väldigt inbjudande dive bar på andra sidan gatan. “Inte behöver vi gå tillbaka riktigt än”, tänkte vi och gick in där istället, beställde varsin stor Bud Light och spenderade resten av kvällen vid biljardbordet med CCR, T-Rex och Bowie i högtalarna. Bar-K for life!Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

Burgare, metal, hemfärd

En sista promenad i Denver innan hemfärd