Från Denver till Cheyenne

Dag nummer två vaknade vi i vanlig ordning hur tidigt som helst på morgonen, tog en dusch och en promenad genom stan. Hyrbilen skulle hämtas vid lunchtid så vi hade lite tid att slå ihjäl innan dess. Det började kurra ordentligt i magen när vi närmade oss 16th Street som är den stora gågatan med mängder av affärer och restauranger så vi satte oss på Einsten Bro’s och tog varsin bagel och en stor balja kaffe till frukost. 

Mätta och belåtna fortsatte vi strosa runt i stan några timmar till med stopp på Union Station och klassiska Rockmount Wear, bland annat. 
Klockan började närma sig 12 så vi hämtade våra väskor på rummet och löste sedan ut vår Kia Sportage som skulle ta oss runt denna resan. Dagens plan var att köra norrut med ett par stopp på vägen och sedan spendera natten i Cheyenne, Wyoming. Vi satte oss i bilen och körde runt en halvtimme nordväst till mysiga Boulder där vi bestämde oss för att käka lunch på FATE Brewing. 
Rätt stor bryggpub med gott om folk som tänkte samma sak som vi. Det tog en liten stund för oss att få vårt bord men inga större problem. Frugan tog på sig att vara designated driver resten av dagen så jag passade på att ta ett par öl till maten. Genomgående bra öl men inget fantastiskt. Maten ungefär samma sak. 

Efter lunchen körde vi ner i stan och gick en runda i den mysiga stadskärnan och strosade i lite butiker. Runt en timme norr om Boulder ligger Fort Collins som var nästa stopp för dagen. I Fort Collins finner vi bland annat New Belgium och Odell men också en drös mindre bryggerier så klart. På vägen in stannade vi till på universitetsområdet och kollade in världens största Campbells Soup-burk, dessutom signerad av Andy Warhol! Nu är det ju ingen soppa i den förstås men den var rätt häftig ändå.

Valet av bryggeri föll på Equinox Brewing som ligger i centrala Fort Collins ihop med en drös andra bryggerier. Trevlig bryggpub med god öl men inget som stack ut så värst mycket. Vi hade ingen direkt tidspress men ville ändå komma fram någorlunda tidigt i Cheyenne så vi bestämde oss för att nöja oss med ett par öl här och sedan köra vidare, men jag är övertygad om att man hade kunnat spendera rätt mycket tid i stan om man vill det. 
När vi satte oss i bilen började det mulna på och åska ordentligt, vädret skiftar väldigt snabbt här i bergen. Vi fortsatte runt 45 minuter norrut tills vi till slut nådde dagens mål - Cheyenne, Wyoming! Wyoming är för övrigt otippat nog en av de få staterna vi hunnit besöka två gånger. Vi började med att slå oss ned på ett av bryggerierna i stan för att käka och boka hotell för natten, tidigare hade vi blivit rekommenderade att börja på Accomplice Beer Co så vi körde på det. 

Cheyenne är en gammal järnvägsknut och var en av städerna som var viktigast när man började bygga den transamerikanska järnvägen, därför var det lite extra kul att Accomplice ligger i den gamla stationsbyggnaden. Accomplice är även ett ‘pour yourself’-ställe, första gången jag besökt ett sådant! Vet inte hur vanligt det är men för er som inte vet så får man helt enkelt ett kort som man sätter in i den fatkran man vill ha öl ur och sen betalar man för det man häller upp. Kul koncept! 
Ölen var rätt så medelmåttig men stämningen var på topp och humöret likaså! Klockan tickade vidare och eftersom det bara var tisdag och Cheyenne är en rätt liten stad stängde ställena tidigt. Vi tackade för oss och gick bort för en sista öl på Freedom’s Edge Brewing som ligger några kvarter från Accomplice. 

Väldigt liten bryggpub med helt okej öl. Inget speciellt egentligen men personalen var trevlig och dom hade en grej där man med hjälp av ett mynt och ett häftstift kastade dollarsedlar i taket så att dom fastnade vilket gjorde att hela taket var fullt av pengar. Dessa donerades vid årets slut till välgörenhet, så vi tänkte att vi måste ju bidra!
Det var inte helt lätt! Jag försökte nog 5-6 gånger innan min fastnade. Frugan satte sin på första försöket, oklart om det var tur eller om jag helt enkelt var dålig på det.. 

Vi avslutade för kvällen och tog oss bort till vårt hotell, The Historic Plains, som var gammalt som tusan och ungefär lika slitet, men det var ändå så himla charmigt med riktig Vilda Västern-känsla. Dock kan jag verkligen inte förstå amerikaners besatthet av heltäckningsmatta som dom envisas med att ha i alla hotellrum. Men men, vi somnade här också.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

Burgare, metal, hemfärd

En sista promenad i Denver innan hemfärd