Garden of the Gods på morgonen, Red Rocks på kvällen

Sista dagen med bilen och det är dags att sätta fart tillbaka till Denver! Bilen skulle inte lämnas förrän vid lunchtid så vi hade några timmar under morgonen att slå ihjäl och sträckan mellan Colorado Springs och Denver tar inte mer än runt en timme. Perfekt, då tar vi en morgonhike i Garden of the Gods!
Denna fantastiska lilla state park besökte jag ihop med Magnus och Magnus fyra år tidigare, det är verkligen en rogivande plats. Lugnt, vackert och helt perfekt väder denna morgonen. Rekommenderas starkt om ni befinner er i området.

Några timmar senare var det dags att ta sig mot Denver som sagt så vi hoppade in i bilen och körde den sista biten, slängde av väskorna på vårt Airbnb och lämnade av vår trotjänare som dessa två veckorna tagit oss över 400 mil genom öknar, slätter och berg. Våra planer för kvällen var redan bokade sedan tidigare så vi tänkte under eftermiddagen strosa runt lite längst Broadway och som erbjuds i dessa delarna av stan.

Vårt boende dessa sista dagarna var i Capitol Hill-området som mest består av bostadskvarter men med rimligt gångavstånd till LODO (lower downtown), Five Points och många andra områden man vill kolla in. Det finns gott om kaféer, barer och butiker i en halvtimmes promenads radie runt området så det ligger väldigt bra till.

Sagt och gjort tog vi en halvtimmes promenad ner till SOBO (south Broadway) i den växande hettan, tror att dessa sista dagarna bjöd på temperaturer runt 35°C om jag minns rätt. 

SOBO är ett jäkligt trevligt område. Hade vi haft en dag till hade jag gärna spenderat en ännu mer tid här i alla kaféer, restauranger, bryggpubar, barer, vintagebutiker och allt annat man vill kolla in. Men det får bli nästa gång vi är i stan, för det kommer definitivt bli fler gånger. Vi började bli hungriga och valde på måfå ett ställe som såg trevligt ut, Punch Bowl Social.Väldigt stort och fräscht ställe med högt till tak, stora glaspartier mot uteserveringen och lång bardisk. På andra sidan väggen bakom baren fanns en drös olika spel och annat som exempelvis Skee-Ball, bowling och biljard. Vi beställde varsin portion spaghetti med köttbullar (ofattbart gott efter två veckor friterad mat varje dag) och småsnackade med den grymt trevliga bartendern som serverade oss. 

Efter lunchen strosade vi i några butiker, bland annat i Goldmine Vintage. Riktigt nice vintagebutik med hur mycket coola kläder som helst. Vi började här någonstans bli rätt så törstiga och vad ligger vägg i vägg med Goldmine om inte TRVE Brewing?!Utan tvekan en av de grymmaste bryggpubarna jag varit på. Rätt så litet, mörkt, lite för hög black metal i högtalarna, god öl och ett altare bakom baren. Deras grafiska design är helt fantastisk också. Älskar detta stället. Vi satt inte helt oväntat här rätt länge innan det var dags att ta sig tillbaka till rummet för att byta om inför kvällen.

Vad skulle vi göra på kvällen då? Jo, vi skulle på bio! Men inte på vilken biograf som helst, utan på Red Rocks Amphitheater! Denna legendariska och helt sagolika placering av utomhusscen skapades 1906 och har under de över 100 åren i bruk haft flera av världens största artister på besök. Amfiteatern ligger runt en halvtimmes bilfärd väst om Denver och utöver konserter arrangeras det under sommarhalvåret även filmvisningar av klassiker som bland andra Ghostbusters, Top Gun och den vi skulle se, 10 Things I Hate About You. 

Vi beställde en Uber som tog oss ut till området där vi promenerade den sista biten nerifrån vägen. Parkeringar för de som har bil själv finns längre upp så jag tror att han hade kunnat köra oss längre men ja, han ville väl iväg och tjäna mer pengar någon annanstans. 

Mycket folk och långa köer in men det flöt på bra. Inga bokade platser utan man bara satte sig där det fanns plats. Vi satte oss rätt långt upp, gick beställde varsin öl och köpte med oss lite käk tillbaka till platserna.


Något som slog oss var hur otroligt mycket grejer folk runtomkring oss hade med sig. Filtar i all ära men stora kuddar, stolar och gud vet allt som måste vara skitjobbigt att asa på hela vägen upp hit. Men men, each to their own antar jag. 

Solen började skymma och ljuset i solnedgången framför oss kan jag inte beskriva som annat än magiskt. Filmen började, alla var glada, ölen var kall och ostsåsen ljummen, kvällen blev precis så fin som vi tänkt oss. Det enda kruxet vi hade var att vår Uber som skulle ta oss hem inte hittade oss i allt vimmel efteråt men efter långt om länge kom vi till slut tillbaka till rummet så i det stora hela var det inga bekymmer. Helt fantastisk kväll som jag sent kommer glömma.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

Burgare, metal, hemfärd

En sista promenad i Denver innan hemfärd