Valley of Fire och Punk Rock Bowling i Las Vegas

Efter att ha somnat gott vaknade vi väldigt tidigt av störande ljud utanför fönstret. Det lät först som att man städade poolområdet men dom pratade väldigt högt så det kändes skumt. Vi låg kvar en stund i sängen men oväsendet fortsatte så vi beslöt oss för att komma iväg tidigt från hotellet istället. När vi checkade ut la vi in ett klagomål för ljudet och det visade sig att det var folk som varit inne och tjuvbadat under natten, men vakterna hade nu avvisat dom.

Nåväl, vi var ändå färdigpackade och redo att åka så vi satte kurs mot Las Vegas. Strax norr om Vegas ligger en state park, Valley of Fire, som vi hade tänkt spendera några timmar i under morgonen och förmiddagen. Sagt och gjort rullade vi in i parken runt åttatiden på morgonen om jag minns rätt. Det var väl vi och några enstaka andra bilar som rörde sig i området, helt perfekt start på dagen.
Vi körde runt och gick ut och tittade på de olika formationerna och jisses, vilken otroligt häftig liten park. Om ni är i Las Vegas och planerar dagsutflykt rekommenderar jag Valley of Fire varmt! 

Klockan tickade vidare och började närma sig lunch så vi beslöt oss för att ta oss till Vegas och checka in på hotellet. Vi hade bokat rum på Downtown Grand, bara några kvarter från platsen där den primära anledningen till att vi åkte till Las Vegas skulle genomföras, musikfestivalen Punk Rock Bowling.


Innan själva festivalen öppnar arrangeras ett pool party med band som spelar på hotellet Goldspike som ligger i kvarteret bredvid vårt. Downtown Las Vegas är den gamla delen av stan där den kända gatan Fremont Street ligger bland annat. Denna stadsdelen är gammal och sliten men har en mycket, mycket coolare känsla än den nyare, flashiga delen av stan där alla de stora hotellen och kasinona ligger. 
Solen stekte på ordentligt, tror vi kom upp runt 35 grader i skuggan denna söndagseftermiddag. Tur att det finns mängder av tvådollars iskall PBR att halsa! Här hängde vi hela dagen fram till det var dags för festivalen som vi spenderade resten av kvällen på med ännu mer Pabst, Punk och The Mighty Mighty Bosstones som är ett av mina stora favoritband som jag alltid lyckats missa när dom varit i Europa. Äntligen fick jag se dom! Fantastisk konsert dessutom.


Efter Bosstones gick för övrigt NOFX på och körde sin grej där dom som vanligt provocerar så många dom kan och i detta fallet lyckades dom provocera publiken och den amerikanska befolkningen så pass mycket att Stone Brewing avslutade sitt samarbete med dom. Platsen för festivalen var inte exakt samma som där en man sköt ihjäl runt 60 pers och skadade ytterligare 400 några veckor tidigare, men det festivalen var upplagd på samma sätt. Och det kunde dom inte låta bli att skämta om. Too soon? Kanske det, men men. Härefter var det dags att knalla tillbaka till hotellrummet och somna med en halväten grilled cheese i näven.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

Burgare, metal, hemfärd

En sista promenad i Denver innan hemfärd