Dags för lite riktig värme, Phoenix nästa!

Efter en ganska dålig natts sömn vaknade jag lite mer bakfull än vad jag trodde jag skulle vara. Jag skyller på att jag inte druckit tillräckligt med vatten, eller nåt. Vi hade en 4-5 timmars bilfärd framför oss med några stopp på vägen så det var lika bra att komma iväg så fort som möjligt. Jag slafsade i mig en rätt så stadig portion biscuits and gravy på hotellet sen var vi på väg.

Slutmålet för dagen var Phoenix, Arizona men första checkpointen var Hoover Dam strax utanför Las Vegas. Dammen som uppfördes mellan 1931 och 1936 är definitivt ett imponerande bygge men det var orimligt mycket turister på plats. Det är en gigantisk damm, vi fattar, den är rätt häftig men ja.. Lite underwhelming på något sätt. Vi var mer intresserade av alla ödlor som sprang runt överallt, framförallt en stor bjässe som vilade sig i skuggan en bit från parkeringen vi stäckte på benen vid.
Vi fortsatte söderut mot Phoenix och körde då så klart längre och längre ut i öknen. När vi började komma in en bra bit in i Arizona började det helt plötsligt dyka upp små kaktusar som växte längst med väggrenarna. Det var mycket häftigare än det låter. Lite från ingenstans kom man liksom på att man faktiskt är i öknen på riktigt. Desto mer söderut vi tog oss blev kaktusarna större och större. Vad man inte riktigt fattar är att dessa kaktusarna (Saguarokaktus) blir över 200 år gamla och 10-15 meter höga, helt galet! Här någonstans började även temperaturen öka markant. Efter att ha börjat dagen med 30-35 grader i Las Vegas drog sig kvicksilvret upp mot 45 när vi rullade in i Phoenix vid 19-tiden på kvällen.

Vi hade i vanlig ordning inte bokat något hotell så vi körde till ett av de bryggerierna vi kollat ut på förhand, fick i oss en öl och frågade där vilket område personalen rekommenderade istället. Vi brukar göra så att vi bara bokar första dagarna på förhand när vi landat i USA samt sista dagarna innan vi lämnar och låter resten vara öppet. Det finns ju både negativa och positiva effekter av det men vi tycker det funkar väldigt bra över lag. Visst kan det vara så att man ibland behöver betala mer på något ställe än vad man hade räknat med men å andra sidan tror jag att man ofta hittar billigare ställen också. Plus att om man inte får feeling för den staden man är i kan man bara köra vidare. Lite större frihet med andra ord!

Bryggeriet vi landade på benämner sig själv som ett nanobryggeri och är som jag förstår det en typ av hembryggarkollektiv där de som är medlemmar kommer och brygger sin öl som sedan serveras på bryggpuben. O.H.S.O (Outrageous Homebrewers Social Outpost) heter dom och finns på flera ställen i stan/regionen, vi besökte den i Arcadia.

Jättetrevlig bryggpub och de ölen jag provade smakade finfint. Det bedrivs även distilleri i samma lokaler, gissar att upplägget är likadant där. 

Vi blev rekommenderade att leta hotell i Scottsdale som tillsammans med bland andra Mesa, Glendale, Gilbert och Tempe är delar av Phoenix’ storstadsområde. Det är lite luddigt med vilka städer som är vilka eftersom de är ihopväxta med varann men Phoenix är den största och ligger i mitten av allihop. Phoenix är för övrigt en fullkomligt gigantisk stad sett till ytan, till och med större än både New York och Chicago, helt galet. 

Efter lite letande hittade vi ett riktigt trevligt hotell i södra Scottsdale något kvarter från ett annat bryggeri, McFate Brewing. Hotellet vi bodde på heter Magnuson Hotel Papago Inn och rekommenderas varmt till alla som har planer på att åka hit, grymt fräscht och snyggt hotell i 60-talsstil.

Vi tackade för oss på O.H.S.O, stack bort till hotellet och checkade in, slängde in väskorna på rummet och tog en liten promenad bort till McFate för att avsluta kvällen där. McFate har för övrigt även dom fler än en bryggpub men vi besökte alltså den i södra Scottsdale nära vårt hotell.

Stor lokal med över lag god öl och oväntat goda pizzor. Det var inte det bästa stället på resan men absolut inte det sämsta heller. Helt okej, liksom. Det blev några öl här innan vi kände att det var dags att promenera tillbaka till hotellet, en alldeles lagom kväll. Det var fortfarande över 35 grader varmt så vi passade även på att ta ett dopp i hotellpoolen innan sängdags, semesterlyx!
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

Burgare, metal, hemfärd

En sista promenad i Denver innan hemfärd