Öl, öl, öl och lite cider

Sista dagen innan hemfärd! Framför oss hade vi en fullspäckad dag med massor av bryggerier och annat på schemat men först behövde vi få i oss lite frulle och energi. Vi trillade in på ett litet kafé, Penn’s Coffee, och tog in kaffe, munkar och frukostburritos.


Mysigt ställe och tydligen var ägaren svensk om jag minns rätt. Efter detta tog vi en lång promenad upp till området runt Platte River som flyter genom stan. På vägen dit kikade vi på Colorados kapitolium med markeringarna för hur högt över havet man befinner sig som flyttats uppåt på trappan med åren (eftersom havsnivån stiger).Vi stannade även till på Wholefoods vid Union Station för att köpa vatten och några öl med oss, men till min stora förvåning sålde dom inte öl att ta med här. Tror det är första gången jag varit på en Wholefoods som inte säljer öl to go. Dom vägde upp det med en mac n cheese buffé, dock.


Väl framme på andra sidan floden strosade vi mest runt i butiker och hade det rätt gött. Vi började bli hungriga och hade siktet inställt på en liten restaurang som gör poke bowls men när vi skulle gå in så var det ett extremt högljutt larm som tjöt i hela byggnaden, inklusive butikerna bredvid som vi också ville kika i. Men vi tog det med ro och chillade utanför en halvtimme eller så tills larmet stängts av. Det tog orimligt lång tid men vi kunde roa oss med att titta på en kille på andra sidan gatan som pumpade upp och tog luften ur sin badring säkert tjugo gånger. Vi blev aldrig riktigt kloka på vad han höll på med, men roligt var det.

När larmet lagt sig käkade vi våra bowls (som var riktigt goda), strosade vidare i butikerna runtomkring för att sedan promenera tillbaka mot stan för nu började det bli eftermiddag och vi var sugna på öl! Vi siktade på Five Points-distriktet som nog är det område jag varit i där det ligger flest bryggerier på en så centrerad yta. Längst gatorna Larimer, Walnut och Blake trängs tap rooms, barer och restauranger i varje kvarter, helt sanslöst hur mycket det finns här.

Vi började på First Draft och ligger på hörnet av Larimer och 26th street. Det är ett så kallat ‘pour your own beer’-ställe likt Accomplice i Cheyenne fast inga egna öl och med betydligt fler fatkranar, 40 stycken för att vara exakt.Grymt ställe med massor av intressant öl. Det är svårt att hålla sig när man kan ta hur mycket, eller lite, man vill av varje öl. Både jag och frugan gillar dessutom när restauranger och bryggerier ligger i gamla garage och liknande så dom kan öppna en stor port och släppa in allt naturligt ljus i lokalen. Riktigt trevligt. I byggnaden bredvid för övrigt First Draft ligger 10 Barrel om man är sugen på deras öl. Vi har redan besökt ett av deras tap rooms sedan tidigare så vi skippade det och promenerade två kvarter bort till Our Mutual Friend istället.

Detta var ett bryggeri som verkligen föll oss i smaken! Snyggt, ljust och mysigt tap room med några av de bästa ölen jag drack på hela resan. Jag har i efterhand pratat med vänner som druckit OMF’s öl när de var helt nystartade och då var det tydligen ingen höjdare. Men så var inte fallet när vi var där kan jag meddela, deras humliga och sura grejer var grymt, grymt bra.
Efter detta gick vi tvärs över gatan och skulle fortsätta till ett annat bryggeri när vi såg att det låg ett ciderställe på vägen. Vi stannade till och köpte in en flight med deras cider ihop med några ostar från ett lokalt mejeri. 

Genomgående smarriga cider och ostarna var inte dumma dom heller. Framförallt gillade jag deras Salted Cucumber Hopped Cider, väldigt unik mot det mesta annat jag druckit tidigare. Men det är ju under förutsättningen att man inte har något emot gurka i dryck, det är ju rätt speciellt.Ytterligare ett kvarter längre bort ligger Bierstadt Lagerhaus som jag blivit rekommenderad av flera personer. Rätt trevligt ställe, framförallt ball med deras gigantiska corn hole, men inte speciellt spännande utöver det. Det blev en halv öl här innan vi stack vidare till nästa istället.


Vi fortsatte en liten bit på Blake street och svängde sedan höger på 30th för att hamna på Epic Brewing som har ett rätt så stort tap room på hörnet av 30th och Walnut. Det var någon sorts event där, någon beer crawl eller liknande om jag inte missminner mig, så det var rätt mycket folk som beställde jättestora flights att dela på. Tjejen som stod bakom baren kändes jäkligt stressad, vilket jag kan förstå, men tyvärr sänkte det min upplevelse rätt mycket då hon inte ens gjorde ett försök att vara trevlig.Ölen var god dock och lokalerna fina. Borde ge dom en ny chans en annan gång när det är lite mindre folk på plats, det är garanterat trevligare då. Det började närma sig matdags så vi traskade vidare längst Walnut och bestämde oss för pizza på The Walnut Room. 

En rätt liten pizzeria med god stämning och helt okej pizzor. Inget speciellt, men ändå. Efter maten tog vi vägen tillbaka längst Larimer och stannade till på Odell’s nyöppnade tap room.


Riktigt snygga lokaler med synligt tegel överallt. Odell är ju ett stabilt bryggeri som gör en del goda öl utan att sticka ut så det var ungefär som väntat, men jag tyckte framförallt att stället i sig självt var väldigt snyggt. Tvärs över gatan från Odell ligger Ratio Beerworks som fick bli kvällens sista stopp.

Ratio ligger också i ett gammal garage så det var stora lokaler med högt till tak. Enkel inredning med barbord i mitten och längst väggarna och en bar i betong med sex fat att välja på.Ölen var god och stället trevligt, hade absolut kunnat hänga här längre om vi inte börjat bli ganska slitna vid denna tidpunkten. Vi funderade på om vi skulle beställa en Uber men beslöt oss för att ta en promenad tillbaka till vårt rum istället. Det tog ungefär 45 minuter så det var inte så farligt, och framförallt var det skönt att få lite frisk luft innan sängdags efter en hel kvälls ölande. Detta blev en riktigt fin och precis lagom lång dag i Denver. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

Burgare, metal, hemfärd

En sista promenad i Denver innan hemfärd