Kaktusar, baseball och mer öl i Phoenix

Dag två i Phoenix började vi med att strosa runt i Desert Botanical Garden. Redan vid 10 på morgonen var det varmt som tusan så vi var försiktiga med solskydd och drack väldigt mycket vatten. Fascinerande hur mycket vatten man kan dricka utan att ens bli kissnödig. Jag minns inte exakt hur varmt det var men vi kom över 40 grader tidigt i alla fall. När man går runt i de temperaturerna känner man ingen direkt skillnad mellan 35 och 45 grader tycker jag, det man däremot märker är hur mycket snabbare man blir uttorkad när det är så varmt. Farligt om man inte är vaksam! Rätt roligt att lokalbefolkningen inte tyckte det var så jobbigt heller, en herre sa till oss att “just wait ‘til it hits the 130’s (~55°C), that’s real hot”. Tack men nej tack tänkte jag, skönt att vi var där innan den värsta värmen drog in.
Efter ett par timmar i den botaniska trädgården började det kurra lite i våra magar så vi bestämde oss för att köra upp till den väldigt mysiga stadskärnan i Old Town Scottsdale och hitta nåt ställe att käka lunch på.

Vi hade inte kollat upp något ställe här på förhand utan parkerade bilen och promenerade runt lite bland alla turistbutiker, smyckesaffärer och konstgallerier innan vi till slut satte oss på David’s Hamburgers & Mexican Food. Ett litet anspråkslöst ställe men min ‘green chile burger’ (when in Rome(Arizona)!) slank ner utan problem.Dagens nästa stopp var Chase Field där vi skulle kolla matchen mellan Arizona Diamondbacks och Cincinnati Reds så vi hoppade in i bilen och körde ner till downtown Phoenix där stadion ligger. Runt en halvtimme tog det att köra och mestadels motorväg hela sträckan till stan. Det började bli riktigt varmt nu så det var otroligt skönt att komma in på en luftkonditionerad baseballstadion med gratis wifi och kall öl. Det var en matinéematch vilket betyder att den spelas mitt på dagen - perfekt tidsfördriv i den stekheta värmen.


Tyvärr förlorade D-Backs dagens match men det var riktigt gött häng där i några timmar. Avslappnat sätt att bara ta det lugnt, träffa folk, käka en korv och dricka några öl.. Och inte ens speciellt dyrt, tror vi betalade runt $15 för biljetterna och jag tycker ändå vi fick schyssta platser. Efter matchen stack vi tillbaka till hotellet för mer öl och poolhäng i några timmar.


Lite senare under eftermiddagen började temperaturen bli lite mer behaglig så vi beställde en Uber som tog oss till Sun Devil Liqours, en öl- och spritbutik i Mesa som jag ville kolla in.

Butiken såg ut som vilken amerikansk ölbutik som helst, mycket bra utbud från massor av lokala bryggerier dock. Uberföraren blev mest förvånad att han skulle släppa av oss vid vad han tyckte såg ut som en helt random spritbutik. Det roliga här var att man kunde gå en trappa ned så finns där en bar och vinkällare. Tyvärr blev det en miss för var den inte öppen just den dagen vi besökte men det var kul att se det ändå, jäkligt oväntat att den skulle ligga där i vad som utifrån såg ut att vara en ganska sunkig butik.

Vi beställde ytterligare en Uber som tog oss till dagens sista anhalt; Arizona Wilderness bryggpub i Gilbert.

Inte helt oväntat ett jättepopulärt ställe, tror det var det enda på denna resan som vi var tvungna att vänta utanför för sittplatser.. Vanligtvis kan man nästan alltid få en plats i baren men här var det smockfullt. Tjejen som tog hand om bordsplaceringen kändes inte speciellt service minded heller tyvärr.

Men men, vi väntade lydigt tills det var vår tur sen fick vi plats vid ett bord inne i restaurangen. Schysst bryggpub över lag, fick en väldigt personlig och jordnära känsla av den. I stort sett all mat som serverades var lokalt odlad och uppfödd i Arizona och på väggarna fanns tavlor och bilder på bryggarna och personalen ute på olika hikes och andra äventyr i Arizona.

Maten var riktigt bra och ölen likaså. Det enda bekymret jag hade var den dåliga akustiken inne i restaurangen men det var inget större problem. Killen som servade oss vid bordet var kanontrevlig och vi hade en finfin middag med en massa god öl. Om du planerar att åka till Phoenix tycker jag inte att du ska missa detta stället. 

AZ Wilderness har numera även en bryggpub i downtown Phoenix men den öppnade efter vi varit där så jag vet inte hur den är tyvärr, men jag kan tänka mig att den håller precis lika hög klass som denna i Gilbert. 

Solen började skymma och vi kände att det var dags att bege sig tillbaka mot hotellet. Vi beställde Ubern som skulle ta oss hem, shoppade lite i butiken och avslutade kvällen med ett sista dopp i poolen innan sängdags. Fantastisk avslutning på en fantastisk dag!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

Burgare, metal, hemfärd

En sista promenad i Denver innan hemfärd