Torsdag på Köpenhamns Ölfestival 2011

Ojojoj.. Vilken dag! Vilken festival! Vilken stad! Det är inte mycket som slår en dag i Köpenhamn när solen står i zenit. Festivalen var fantastisk också, tillochmed min sambo som inte är särskilt ölintresserad var imponerad över hur mycket där var och hur fort tiden bara flög iväg! Riktigt bra.

Direkt när vi steg av tåget på huvudbangården gick vi ner till Ølbutikken där jag handlade på mig ett gäng bira och låste in i ett säkerthetsskåp på huvudbangården. Lista på ölen kommer senare i nästa inlägg.

Efter det traskade vi genom Köpenhamns mysiga smågator och det märktes att det var ölfestival på gång. Mycket folk som man direkt såg att de var på väg dit, häst och vagn från Jacobsenbryggeriet och sen fick jag syn på denna bilen..


Vidare gick vi ner till ett café och åt lunch. Pasta för tjejen och den sedvanliga rödspettan för mig. Där blev det även två öl. Nørrebro Bryghus Stuykman Witt och New York Lager från samma bryggeri. Dom satt helt perfekt till fisken kan jag säga. Efter det var det bara att ta sig ner mot Carlsberg-imperiumets feta kvarter. Jag tycker att de gamla byggnaderna är rätt så mäktiga faktiskt.
Elefantporten är hur cool som helst. Vi gick sen in på TAP 1, mässhallen. Redan 16.00 när vi som inte hade förköpt biljett släpptes in var där mycket folk. Vi gick ett varv och tittade vad som fanns och sen började öldrickandet.. Men helt plötsligt från ingenstans så närmar sig en stor man och frågar om jag inte har en ölblogg? Det visar sig att denna man var ingen mindre än Jonas från Öl i Stockholm. Vi stod och snackade skit en stund och båda var helt lyriska över festivalen. Verkligen kul att träffa fler ölbloggare!
Nåväl, ölen då? Det fanns så mycket så jag visste inte var jag skulle börja. Jag noterade iallafall bara vilka öl jag drack samt betyget, ingen beskrivning. 

Raasted Grillöl 7/10
Raasted Barely Wine 7/10
Amager Bryghus Summer Fusion 7/10
Amager Bryghus Wookiee IPA 8/10
De Molen Stout & Hop Amarillo 6/10
De Molen Hot & Spicy 3/10
Three Floyds Gumball Head 8/10
Nøgne Ø Stuten 2/10
Imper Ale Ambrata 6/10
Ørbæck Bryggeri Fynsk Fyrår Hyldeblomster 7/10
Ørbæck Peach Beer 7/10
Svaneke Bryghus Choko Stout 7/10
Svaneke Bryghus Karelian Wood Juice 6/10
Crooked Moon How it ends DIPA 8/10
Midtfyn Bryghus Barely Wine 9/10
Nørrebro Bryghus Raspberry Tart 9,5/10
Nørrebro Bryghus Gnarely Wine 8/10
Det lille bryggeri Enbär Pale Ale 5/10
St. Feuillien Saison 6/10
Herslev Bryghus Asparges Hvedeøl 8/10
Herslev Bryghus Basilikum Stout 6/10
Stillwater Cellar Door 8/10
Brewdog Abstrakt AB:06 7/10

Någonstans här mot slutet så drack jag en lager med chili i som jag glömde skriva upp vad den hette. Den var inte speciellt god, ungefär som en corona med chili istället för lime. Den finns hos Flying Dog-grabbarna. 4/10

Dagens bästa; Nørrebro Bryghus Raspberry Tart
Dagens överraskning; Herslev Bryghus Asparges Hvedeøl
Dagens besvikels; Nøgne Ø Stuten

Vi kan ju avsluta med lite bilder för er som inte var där;

Fysikshow. Ölglass in the making.

Mikkeller/Evil Twin/Three Floyds/Nøgne Ø

Hornbeer och i bakgrunden Nørrebro Bryghus

Nørrebro Bryghus Raspberry Tart

Herslev Bryghus Asparges Hvedeøl

Herslev Bryhus

Skylt till toaletten.
  
På väg hemåt trillade vi inom Khioskh och köpte lite öl till som också kommer i nästa inlägg. Men för att summera; en mycket, mycket bra dag! Jag ska definitivt återvända till Köpenhamns Ölfestival nästa år. 

Ikväll blir det en sväng till Malmö Brygghus för att ta sig en Ribban Summer Ale. Hoppas att solen tittar fram tills dess..

Kommentarer

Slusk sa…
Nazi-elefanter!
Farligt mycket öl det varkar varit där. =)
Gyllenbock sa…
Det var en fin lista öl du hann med. Nästa år måste jag bara ner, så är det bara. Köpenhamn är verkligen en underbar stad liksom ölfestivalen.
Kristopher sa…
Slusk - Hahaha, jag såg det nu! Mycket och god öl var där :)
Gyllenbock - Ja jag känner mig helt klart tillfredställd måste jag säga. Det tycker jag du ska, jag ska definitivt dit nästa år också :)

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Burgare, metal, hemfärd