Örter, chili, tomat och öl #70 - Samuel Smith's Imperial Stout

Idag kände jag mig ovanligt produktiv efter en arbetsdag. Det är väldigt ovanligt för att vara mig, jag brukar vara ganska trött efter jobb, så nu fick jag ju ta tillfället i akt. Därför åkte jag inom Plantagen på vägen hem och handlade lite till balkongen! Vi är ju ändå inne i Maj månad nu och tiden börjar rinna iväg för att kunna plantera något. Jag har haft lite örter på balkongen tidigare men dom är stendöda nu. Jag fick med mig lite smått och gott hem, tog en dusch och samtidigt som jag diskade hörde jag att P3 spelade Rolling Stones och jag fick ett plötsligt sug efter lite brittisk musik med lite brittisk öl.

Det hela slutade med att jag satt i kvällssolen på balkongen och planterade örter, tomater och chili, lyssnade på något av det bästa England avlat fram; Cock Sparrer, och drack en imperial stout från det brittiska bryggeriet Samuel Smith. Man kan ha det sämre.
Först och främst - riktigt snygg etikett! Stilig som satan!

Ölet är nattsvart med tjockt brunt skum som lägger sig som ett lock utan att sjunka undan på rätt så länge. Efter en stund bildas en krater i mitten men kantskummet hänger kvar länge.


Luktar riktigt rostat med mycket söt lakrits, espresso, nötter, chokladsås. 

Smakar.. Riktigt gott! Väldigt len, lagom värmande alkohol (7%), väldigt välbalanserad. Svart kaffe, riktigt mörk choklad, smörgodis, tänk Werters Original, lite fruktigt i mitten och besk avslutning. En riktigt god imperial stout tycker jag.

Betyg; 9/10

Lite bilder på örterna och resten för den som bryr sig;

Apache Chili

Chokladmynta

Citrontimjan

Tomater. Polarn är sugen på öl i bakgrunden. Han får vänta några år till.

Han måste alltid vara uppdaterad på allt som händer överallt.

Kommentarer

Alexander sa…
Samuel Smiths Imperial Stout är suveränt god. Jag gav den högsta betyg vilket inte händer särskilt ofta.
Kristopher sa…
Ja, den var riktigt god! Satte först 8,5 men tog en klunk till och ändrade sen till 9.. Synd att man inte köpte hem fler känner jag nu.

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Burgare, metal, hemfärd