Dricka öl i rymden!

Surfade in på aftonbladet.se för en stund sen, det finns alltid nåt att läsa där. Det som fångade min uppmärksamhet extra mycket idag var en artikel om rymdöl. Två australienska snubbar har tagit fram ett stoutliknande öl som ska drickas i tyngdlöshet som ska innehålla jättemycket smak. Jag undrar om det är gott, haha.

[...]Två australienska entreprenörer, Mitchell och Held, har förberett sig för en framtida rymdturism. De har uppfunnit en ölsort som de tror ska gå att dricka i tyngdlöshet. Så nu kan framtida rymdturister bli på pickalurven.
Ölet är en stoutliknande sort med väldigt mycket smak för att kompensera för det smakbortfall du drabbas av i rymden.
– I rymden sväller ditt ansikte och din tunga upp lite. Det är inte extremt, utan känns lite som när du har en ordentlig förkylning. Så vi ville ha en smak som är kraftig nog för att slå igenom det där , säger Jason Held, en av männen bakom ölet till the Telegraph.[...]

Haha, läs gärna artikeln. Nu återstår det väl bara att se om det blir någon verklighet av detta. Jag undrar om det kommer att gå och smaka någonstans? I baren på Kennedy Space Center kanske? På NASA's firmafester? Kommer Mikkeller att göra ett samarbete? Många frågor som dyker upp.

Kommentarer

Anton sa…
Haha kungligt, skapligt skum idé! Passar mitt bloggnamn ju.. ;)
Kristopher sa…
Haha, onekligen! :)

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Burgare, metal, hemfärd