Hoppas att ni får en riktigt bra kväll, själv blir detta nästan det enda jag dricker då jobbet kallar 06.00. Gott nytt år iallafall och jag önskar er alla ett riktigt bra 2012!
Sista dagen är kommen! Dock skulle vi inte lyfta förrän vid 19-tiden på kvällen så vi hade nästan en hel dag kvar att strosa runt i stan innan det var dags att ta sig till flygplatsen. Vi började med att checka ut och lämna väskorna i lobbyn på hotellet medan vi strosade runt och frös i några timmar i River North. Planen var att gå bort till Macy’s och se deras mäktiga skyltfönster i sin fulla julpyntade prakt, men tyvärr ligger det tydligen mer än en Macy’s downtown och vi lyckades gå till fel varuhus. Vi hade inte tillräckligt med tid på oss att undersöka det andra heller tyvärr, så vi nöjde oss med att köpa lite vykort, några mackor på Wholefoods och gick sen tillbaka till hotellet för att skriva på vykorten och posta dom innan vi skulle ta oss ut från stan. Vi signerade våra kort och gick tvärs över gatan till vad som kändes som mellanvästerns långsammaste postkontor, väntade i en halv evighet och beställde sedan en stor Uber som tog oss och alla våra väskor bort till Dark M...
Dag två i ett kyligt Chicago. Tror det var runt -4°C när vi checkade ut och körde ner till hotellet vi skulle bo på de sista två nätterna. Vi skulle även lämna bilen denna dagen men vi hade så klart en drös dumheter att bocka av innan dess så det var lika bra att komma igång direkt efter den rätt tråkiga hotellfrukosten. Första stoppet var bara några kvarter från vårt första hotell, och det var inget mindre än höghuset Benjamin Kane huserar i. Vem? Skurken i Wayne’s World förstås! Jäkligt mäktigt! Efter detta körde vi ner till River North och Hyatt Place för att slänga av väskorna för att slippa asa på dom efter vi lämnat in bilen. Lyckligtvis var vårt rum till och med redan färdigt så vi checkade in och satte upp all vår packning innan vi begav oss vidare söderut. Väldigt fräscht och trevligt hotell för övrigt, rekommenderas! Vi satte kurs mot dagens nästa stopp som var Soldier Field där Chicago Bears spelar sina hemmamatcher. Tyvärr var det rätt svårt att hitta var man s...
Då min morfar och mormor är invandrade från Ungern för en herrans massa år sedan så är det inte helt konstigt att jag är uppvuxen med en fin blandning av svensk och ungersk mat. Liksom den svenska husmanskosten är den ungerska också väldigt rustik och rejäl, mat man kan stå sig på under hela dagen med mycket fett, proteiner och ofta mängder av paprika. Klassiker i vårt hem inkluderar tarhonya med schnitzel och gurka i grädde , köttfärs- och risfyllda paprikor i tomatsoppa och gryta på märgben och nokedli , bland annat. Och den här rätten är en gammal barndomsfavorit som man blir lika varm i själen av varje gång morsan gör den. Pörkölt är helt enkelt en ungersk köttgryta med en massa paprika, och nokedli är små hemgjorda degklimpar man kokar i saltat vatten, det påminner lite om väldigt små gnocchi kan man väl säga. Börja med att hacka en gul lök ganska grovt och stek den glansig på medelhög värme i lite olja. Krossa en vitlöksklyfta med näven och släng i där också. Under t...
Kommentarer
Nu sitter jag och funderar vilken som får äran att bli årets första öl.
Jag har också haft mina funderingar kring årets första. Vad kom du fram till?