Londonweekend del 2 - Tysk julmarknad och Cask Pub and Kitchen

Efter en natt av skitdålig sömn stiger vi upp redan vid halv 8-tiden på morgonen. Hotellet var inte så jättebra faktiskt. Visst, det var rent och snyggt överallt men sängarna var så sjukt hårda och toaletterna gick knappt att spola på. Nja, blir nog något annat nästa gång vi åker dit. Ner och käka en undermålig engelsk frukost beståendes av vita bönor i tomatsås, stekt fläsk, någon äcklig korv och sunkigt rostat bröd. Alltså, jag gillar engelsk frukost men detta var verkligen ingen hit. President hette hotellet, så om ni planerar att bo där så välj utan frukost.

Vi hade ingen direkt koll på när butiker och så skulle öppna, och nu var det dessutom söndag. Men vi tänkte att det är ju ändå London, så dom borde väl öppna någorlunda tidigt oavsett veckodag? Vid 10-tiden strosade vi runt på Oxford street och allt var stängt. De som öppnar tidigast öppnade 11.30. Happ, vad gör man? Vi åkte ner till Harrods. Hade dom öppnat? Nej, 11.30 här också. 


Istället åkte vi ner till Hyde Park där det skulle vara en riktigt stor julmarknad vid namn Winter Wonderland. Och stor var den. Jävlar! Flera kvarter stor julmarknad med massor av folk överallt. Men det var inte det som var det roliga. Det roliga var att den var tysk. Väldigt tysk. Man hade hyrt in ett tyskt tivoli och överallt såldes det glühwein, tyska korvar och alla karusellerna pratade på tyska. Hur kul som helst! Vi värmde oss med lite glühwein och en mindre god äggtoddy, sen gick vi runt en stund och kände den tyska julstämningen skölja över oss.

Ett varv räckte, även om det var ganska mysigt. Det var ändå rätt så stort och jävligt mycket folk eftersom inget annat hade öppet. I närheten låg Buckingham Palace. Tourist mode on! Ner och titta lite på vakterna med de stora mössorna. Det var inte så mycket mer som var kul att titta på där faktiskt. Lite hypat måste jag erkänna.Så, nu till den riktiga höjdpunkten den här förmiddagen! En bit bort låg Cask Pub & Kitchen. Jag orkade helt enkelt inte gå eftersom den staden verkligen är förrädiskt stor så vi hoppade in i en taxi och åkte ner istället. Taxibilarna ser verkligen mer eller mindre likadana ut allihop, färgen skiljer på vissa bara. Är dom en egen bilmodell eller hur det egentligen? Aja, några minuter senare kom vi iallafall fram till Cask.
Jävligt trevligt ställe! Redan nu kan jag avslöja att det blev mitt favoritställe av de vi hann med att besöka. Riktigt, riktigt trevlig och pratsam personal och grymt utbud med öl. Mycket amerikanskt som Southern Tier, The Bruery, Alesmith, Dark Horse, Dogfish Head, Cigar City och Smuttynose, men även mycket Mikkeller, Evil Twin och To Öl. Skön stämning dessutom, det var söndag eftermiddag och det satt flera gäng med sköna britter som hällde i sig öl som om det vore fredag eftermiddag.

Vi slog oss ned vid ett bord och jag inledde med Southern Tier Iniquity, medan tjejen tog en Rapture Red Ale från ett bryggeri som jag tyvärr inte minns namnet på. Det var rätt gött att starta öldrickandet dagen efter med en svart IPA, som sedan följdes av Kissmeyer Citra Tripel. Fan vad häftig den var! Nu började vi även bli lite hungriga efter "frukosten". Söndagserbjudande: Huvudrätt och förrätt eller efterrätt för £14.95. Taget!

En tjock skiva bröd med cheddar, worcestershiresås och grovkornig senap

Beermashed fish n chips med en Brew Wharf Red Ale

Nu jävlar blev det matkoma.. Det tog en stund innan vi ens kunde resa oss upp. Jag bläddrade lite i ölmenyn och såg en sak. Man kunde köpa öl med sig därifrån. Jag fattade först inte riktigt hur det fungerade, men en av bartendrarna förklarade att det fungerar precis som när man köper en öl i baren. Säg vilken du vill ha så får du ta med den hem. Jag har faktiskt aldrig stött på det här tidigare, men det var jävligt trevligt måste jag säga! Jag köpte på mig några öl och tog med, tackade för oss och begav vidare oss ut i regnet.

Kommentarer

Peter Lind sa…
Rapture Red borde nog vara denna?

http://www.magicrockbrewing.com/our-beers/

De flesta hotell i London i vettig prisklass verkar ha stenhårda sängar, usla frukostar, samt är oftast väldigt lyhörda.
Kristopher sa…
Ölen stämmer alldeles riktigt! Tack för det!

Haha ja, det verkar så faktiskt. Frågan är hur mycket pengar man ska behöva punga ut för att få en ordentligt säng och schysst frukost.

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

Vinkyl till lagring av öl?

Burgare, metal, hemfärd