Kräftskiva / blafkrieg!

Jag vet inte riktigt hur jag ens ska försöka sammanfatta lördagen som var.. Det dracks otroliga mängder öl, kräftorna flög till höger och vänster och det var en rejält trevlig samling ölnördar som hade tagit sig ner till Vellinge. Det var öl överallt. Det var kaos. Det var.. Blafkrieg.

Dagen börjar med att jag känner mig lite halvbakis efter att ha varit på Malmöfestivalen dagen innan och kollat in när Graveyard i vanlig ordning öste ur sig en makalös konsert. Fan alltså, det är verkligen ett av dom bästa livebanden jag sett.. Och jag har faktiskt hunnit med att se rätt många i mina dar. Men få är så här bra. Helt fantastiskt band.


Nåväl, lördagen startar med att jag åker inom Malmö en sväng med min bättre hälft för att gå lite på loppis innan hon kör ner mig till pappa Balder i Vellinge. Jag landade där kring 13-tiden och slog mig ned, öppnade en Brooklyn Lager och snackade lite skit med Manker och M2 som varit där sedan dagen innan, även dom såg lite slitna ut.. Av naturliga skäl.

Välfylld kyl

Vi satt där ett tag och flabbade, gjorde lite pajdeg och förberedde lite grann inför när resten av sällskapet skulle anlända. En knapp timme senare började dom trilla in. Gripen och Blafa, Henning, Röstlund och Almryd från Ölrådet, killarna bakom Sveriges Bryggradio, Magnus från TWC / Elixir, André från Brekeriet och allas vår goda vän Thorsten. En härlig samling pågar med andra ord.

Här någonstans börjar kaoset som kommer att urarta i ett ordentligt blafkrieg. Det börjar lite mjukt med småsnack och lättare öl men efter en stund börjar det knäckas kvalitetsgrejer till höger och vänster. Det var liksom som en helt okontrollerad ölprovning där det ändå flöt i en skön takt och man fick prova det mesta man ville ändå.


Flera riktigt häftiga öl dracks, både innan, under och efter själva kräftintaget. Midnight Sun Monks Mistress, Ommegang Art of Darkness, Russian River Sanctification, tre nya single hop från Amager gjorda på tre sprillans nya humlesorter, Allagash Curieux, Cantillon Vigneronne 2005, Bruery ISO:FT, Bruery Oud Tart, Ommegang / D'Achouffe Gnomegang, Boon Framboise 2004, Hoppin Frog Hop Heathen, The Worlds Smallest Brewery Praktikanten och Cigar City / Mikkeller Bohr, Dirac och Nielsbohrium för att nämna några. Jag tror att vi kom upp i ett femtiotal öl allt som allt och exemplen här ovan visar väl nivån ganska hög.

Jag tänker inte skriva exakt alla vi drack, inte heller några recensioner på någon av dom tror jag. Mycket för att jag inte antecknade något särskilt utan bara njöt av stunden och sällskapet, och lite för att det var rätt mycket som dracks, många som delade och därför lite svårt att få en helhetsbild av vissa av ölen.. Men vad jag kan minnas så var det ingen som jag tyckte var direkt dålig, även om vissa kanske var mer häftiga än bra.

Bruery ISO:FT exempelvis har ju ett av dom roligaste/nördigaste namnen någonsin och jag hade ganska höga förväntningar på ölet. Dock tyckte jag att det var lite för mycket frukt och lite för lite syra eller något annat över huvud taget för att det ska bli riktigt bra. Bruery är ju ett av mina favoritbryggerier och mycket av det dom gör är kanon, men även solen har sina fläckar och ibland når man helt enkelt inte ända fram.

Russian River Sanctification däremot var en av de absoluta höjdpunkterna. Jag kan inte hylla Russian River tillräckligt helt enkelt. Otroligt bra ljus suröl från ett oerhört kompetent bryggeri. Detta var en 375 ml flaska som kanske inte var optimal att ta med då alla ville testa den, men bara minnet av hur det lös i ögonen på Thorsten när han såg flaskan var värt varenda droppe. Det, mina vänner, det är kärlek!


En annan höjdpunkt var när M2 drog fram en flaska av Brewdog Sink the Bismarck!. Snaps ska man ju ha på kräftskivor och vår humlesnaps som vi skapade under förra helgen blev inte så gott som man hade kunnat hoppas på.. 

Det var en skvätt Absolut Exotic fullproppad med Centennialhumle. Det blev en rejält jävla besk snaps med enormt intensiva smaker från humlen. Kul grej, men jag vet inte ens om jag vill rekommendera det till någon.


På tal om snaps så bjöd Magnus på sin Naga Vodka, 100 000 scoville units. Det vill jag definitivt inte rekommendera någon. Det brände något fruktansvärt, men man måste ju testa.. Och så fick jag ju lära mig hur bra sockerlösning fungerar mot något starkt, så något gott fick jag ju ur det!

Men åter till Sink the Bismarck!. Jag har druckit den en gång tidigare, på Brewdog BMD på Gastro, och tycker att den är skithäftig. 41 kraftfulla % men ändå så har den drag av Hardcore IPA som den är baserad på. Humlen finns där, maltsötman finns där och slutligen så finns all den brännande alkoholen där. Jävligt märklig "öl", men ändå häftig.


Om ni är nyfikna på exakt vilka vi drack så kan ni ju kika på Untappd (som verkligen gick på högvarv, imponerande att deras server inte kraschade) och helt enkelt fråga om det är någon öl ni vill veta mer om.

Kräftor, västerbottenpaj och ostmackor åts, öl blafades och snackades och jävelskap hittades på. Mycket av det finns dokumenterat men bör för allas säkerhet låsas in för all framtid. Detta var en kraftigt förkortad version av lördagen, men så blir det ibland.

Tack till alla inblandade iallafall! Balder som styrt upp alltihop och alla fina pågar som kom ner och firade med oss. Mer än så vet jag inte hur/om jag ska berätta, men det var en kväll att minnas. Om man kan. Dom där jävla kräftorna..

Kommentarer

Eirik sa…
Det låter som et rejält kalas kan man säga... usch va mycket gott ni drack :p
M2 sa…
Jag är fortfarande lite sliten efter allt blafande, jisses vilken kväll!

/M2
Kristopher sa…
Eirik - Det var väldigt rejält.. Efterdyningarna känns nästan fortfarande av :)

M2 - Haha samma här. Jävlar ja, den gick till historien!
Gyllenbock sa…
Ni är galna hela bunten, men man kan inte annat än älska det. :)
Kristopher sa…
Det är ren nördkärlek det här Bocken :)

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Burgare, metal, hemfärd