Höstschema

Sommaren börjar lida mot sitt slut och snart tar hösten vid. Eller? Det är ändå bara första halvan av Augusti nu och här nere i Skåne brukar sommarvärmen hålla i sig iallafall September ut.. Så man kan väl nästan säga att vi är i mitten av sommaren någonstans, iallafall om man följer vädret och inte kalendern. Det känns lite som att årstiderna har förskjutits. När man var liten så var det varmt i April och kallt i September, men det är tvärtom nu. Eller är det jag som minns fel?

Aja, nu ska vi inte prata om vädret. I det här inlägget tänkte jag mest dela med mig lite av vad som händer för oss nu i höst så ni vet vad ni kommer att få läsa om, bland annat. Till att börja med så är det snart någon sorts galen kräftskiva i Vellinge som pappa Balder ska hålla i med folk från alla möjliga konstellationer. Vilka det är som kommer lär ni få veta i efterhand, men jag tror att det kommer bli en maxad tillställning med en hel del grym öl och förhoppningsvis trevlig läsning för er i efterhand.

Några lite mer offentliga sammanhang där ni kan stöta på oss är först och främst på årets upplaga av Stockholm Beer & Whisky Festival. Igår köptes biljetten, hotellet bokades och flyget betalades. Den 27 September flyger jag och Balder till den kungliga hufvudstaden för att ströva planlöst runt på mässan och dricka en jävla massa öl. Den 28 ölar vi runt i stan som vi gjorde förra året med besök på Akkurat och Oliver Twist inplanerade, bland annat. Vem som än känner sig manad får gärna hänga på.

Utöver biljettinköp till höger och vänster så bokades det även in två middagar igår. Inte vilka middagar som helst, utan två stycken Beermakers Dinners på Gastro i Helsingborg. Det är Fredrik som har gjort det fenomenala jobbet och anordnat två aftnar med fantastisk öl och mat.

Den 13 Oktober är det dags för Mikkeller och 10-rätters meny, och enligt egen utsago så tar Mikkeller med sig en hel del "crazy shit". Vad det är för något vågar man knappt ens tänka på mer än att det kommer bli en riktigt jävla fet kväll.

Den 23 November kommer ingen mindre än Oliver Menno aka De Molen. Det kommer också att bli en ytters intressant kväll. Ska bli väldigt kul att se vilka öl som paras med vilken mat, speciellt då jag över lag är ganska skeptisk till De Molens ljusare öl, medan hans mörka är makalöst bra. Väldigt intressant som sagt, och även den kvällen kommer nog bli riktigt, riktigt bra, speciellt om jag känner Fredrik rätt.

Och som om inte det vore nog så har han även fått dit Christian från Beer Here och förhoppningsvis (hoppas, hoppas, HOPPAS!) Armand från 3 Fonteinen att ha ytterligare två BMD's till våren. Det hade ju varit jävligt kul, speciellt 3 Fonteinen hade varit riktigt jävla monster.

Tja, det är väl dom grejerna som är inbokade så det lär ju inte bli lika mycket rännande till Köpenhamn nu i höst som det har varit de senaste månaderna. Men tror jag nog att det kommer vara värt det. Det kommer ju ändå trilla in lite ny öl, delvis från ett par byten jag har på gång med några amerikanare och delvis så släpps det ju en hel del feta grejer på Systembolaget.. Alesmith Speedway Stout, Stone Russian Imperial Stout och Nögne Ö Sunturnbrew Bourbon Barrel för att ta några exempel. Och så släpps ju SKA Modus Hoperandi i säsongssortimentet.. Aaah, fantastisk öl. Grymt bra jobbat av Great Brands där.

Nåväl, nu har jag väl rantat på lite väl mycket så vi avslutar här. Imorgon möter jag upp Gripen och tar ett par öl som ni får recensioner på under nästa vecka. Vilka det är får ni veta då!

Kommentarer

gyllenbock sa…
hade förhoppningar om att åka till Denver men biljetterna till GABF tog ju slut innan de hann börja säljas, så nu vetetusan vad gäller resor. En tur till Köben lär det bli, i november kanske? Är även sugen på NYC igen med större fokus på öl (läs bara öl). SBWF blir det förstås, vi ses där om inte annat. Brukar inte planera så mycket utan har som måtto att det som sker det sker.
Kristopher sa…
GABF hade ju varit hur häftigt som helst, men det är som du säger galet populärt! Nästa år kanske?
Hojta om ni drar till Köpenhamn så finns det en (stor) möjlighet att vi kilar över och tar en öl med er!
Ses i Stockholm indeed! Brukar försöka planera så gott det går så man kan få ledigt från jobb och så vidare :)
Manker sa…
Ölakräftor will be da shit!
Kristopher sa…
Kommer bli riktigt galet, vet inte ens vad jag ska vänta mig.
Anonym sa…
Ni skånepågar dricker ruggigt bra bira, inte att man blir lite ( läs , satan i gatan avis) avis! Man kanske skulle våldgästa ...

MIckeW

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Öresund runt