Inför Stockholm Beer & Whisky Festival 2012

Då var det snart dags igen. Festivaldags! Årets upplaga av Stockholm Beer & Whisky Festival går av stapeln den 27 september och varar i dagarna tre till den 29 september för att sen återkomma torsdagen därpå och tre dagar fram. Mellan 4-6 oktober med andra ord.

Förra året åkte vi upp under första helgen och det är planen att göra i år också. Dock med bara en tredjedel av styrkan. Förra året var vi en vacker sextett, men i år blir det bara en duo beståendes av mig och Balder. Bara och bara, vi är ju ändå vackra som sex personer ihop så det reder vi nog ut ändå, vi får dricka 200% snabbare och mer helt enkelt.

Vad är planen då? Ja, vi lyfter från Sturup/Malmö Airport/MAX (åh så internationellt) kring 08.00 någon gång och landar således vid 09.00 utanför den kungliga hufvudstaden för att sen ta oss in till stan, checka in och antagligen käka (dricka) lunch någonstans innan vi intar mässan.

Vad finns det för intressant på mässan då? Tittar man på listan av utställare och vad dom ska ha med sig så är den långt ifrån komplett, men man kan ju titta vad där finns och drömma om resten. Jag har inte läst på så våldsamt mycket än, men om man går uppifrån och ner i bokstavsordning så är det följande ställen som jag just nu känner att jag kommer spendera en hel del tid hos;

Arcus Sweden. Whiskey och bourbon för hela slanten. Anledningen till att jag vill stanna till här är att jag är nyfiken på lite Pappy van Winkle, med tanke på hur grym öl som har lagrats på dom faten så vill man smaka vad all the fuzz is about från början.
Brekeriet. Ett givet stopp. Med sin lite udda franska och belgiska portfölj ackompanjerad med sina franska cider så är dom en  av favoritmontrarna. Framförallt cidern är ju helt fantastisk.
Brewers Association. Här stod vi väldigt länge förra året då det var helt klart en av de häftigaste och mest intressanta montrarna. Jag har en känsla av att dom kommer leverera precis lika bra grejer i år.
Brill & Co. Allas vår favoritimportör Brill behöver väl knappast någon närmare förklaring?
Carlsberg Sweden. Denna montern var vi nästan på väg att hoppa över förra året, men som tur var så gjorde vi inte det. Där bjöds det på Brooklyn Black Ops och annat gott, jag antar att det görs det i år igen och då blir det definitivt ett stopp där.
Elixir Wines. Jag antar att Elixir kommer att hänga ihop med TWC Dryckesutbildning nu när dom gått ihop? Riktigt mycket riktigt kul dansk öl iallafall!
Mjödhamnen. Jag missade Mjödhamnen förra året och det grämde mig länge. Det blir lätt ett längre stopp där i år då jag har hört att dom ska sitta på en hel del fantastisk mjöd.

Detta är bara några av de monters som jag redan nu vill besöka, sen finns det ju Nynäshamns Ångbryggeri, Malmö Brygghus, Nils Oscar och så vidare som jag inte nämnt. Listan på hemsidan är inte på något sätt komplett verkar det som då jag saknar rätt stora aktörer så som Wicked Wine och Great Brands, och så även bryggerier som Ängö och Eskilstuna. Det vore ju lite märkligt om dessa inte skulle dyka upp, eller? Nåväl, vi får helt enkelt hålla utkik på hemsidan, och om inte annat så lär vi ju se dom när vi är på plats.

Dock så kommer vi bara att gå på mässan under den första torsdagen, men vi kommer att finnas i Stockholm under fredagen också för att sen åka hem på lördagen. Under fredagen kommer blir det som sagt inget mässande utan då kommer vi att glida runt i stan och dricka öl hela dagen istället. Oliver Twist, Akkurat, några Bishops, några Monks och lite annat står på schemat. Ser ut att bli en bra helg.

Kommentarer

Visst är väl både Wicked Wine och Great Brands med på listan, men de har inte lagt upp någon info om vad som kommer att bjudas. WW står under AB Wicked Wine - allra högst upp på listan!
Kollade hemsidan för säkerhets skull och ABWW finns här; http://www.stockholmbeer.se/index.php/exhibitor/137
men ingen Great Brands - däremot GL Brands (utan närmare förklaring....)
Kristopher sa…
Där ser man Alf, det har jag missat helt. Det var ett par dagar sen jag skrev inlägget så det kanske har lagts till nyligen, eller så har jag helt enkelt missat det. Tack iallafall!

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Öresund runt