Inlägg

The Pacific Northwest del 3 - Mimosas, Brouwers Café och Redmond

Bild
Torsdagsmorgonen började bra med frukost på restaurangen Ha! som ligger ett stenkast från huset vi hyrde i Fremont. Här blev det biscuits and sausage gravy och Mimosas till frulle. Because vacation! Det var en varm dag så vi köpte på oss lite extra vatten och gick en runda i Fremont, shoppade på Bottleworks och kollade in The Fremont Troll som är en konstinstallation vid brofästet under Aurora Bridge. Efter ett par timmar började det bli dags för att ta en öl och passande nog var det även lunchdags. Valet föll på restaurangen Brouwers Café som även den ligger i Fremont. En väldigt stor restaurang med en jäkla massa öl, både på fat och flaska. Belgiskt inspirerad så det är mycket belgisk öl men också en massa bra lokalt. Jag tog en fish n chips och frugan körde på musslor, riktigt goda båda två. Även ölen höll hög klass, onekligen en restaurang som har koll. Strax här efter var det dags för oss att ta oss ut mot Redmond som är en förort till Seattle där vi på k...

The Pacific Northwest del 2 - Lite turistande och mycket öl

Bild
Dag nummer två vaknar vi tidigt men ligger kvar länge i sängen innan vi tar oss an dagens utmaningar. När vi anländer till en ny stad brukar vi ha för vana att alltid gå ner till stan och botanisera första dagen, innan man ger sig på lokaltrafiken. Att gå från Fremont ner till downtown tog lite mer än en timme så det var första och enda gången vi gjorde det, men det rekommenderas verkligen att gå längst med Westlake Avenue och kolla in alla husbåtar som ligger vid kanten. Man blir sjukt sugen på att skaffa sig en.  Men när man traskat ner till stan en gång finns det bussar som tar en fram och tillbaka från stan och går i stort sett hela tiden, och dessutom inte kostar så mycket. $5 för två personer tror jag vi betalade. Nere i centrala Seattle finns det inte jättemycket öl och bryggerier över lag. Förutom det uppenbara jätteutbudet på Whole Foods finns bland annat Pike Brewing Co. som var sådär och en Yardhouse-restaurang. Yardhouse är väl okej men precis so...

The Pacific Northwest del 1 - Ankomst i Seattle

Bild
Det var ett tag sedan nu som jag skrev något här, så tänkte återuppliva bloggen lite grann med återrapportering kring vår USA-resa tidigare i sommar. Två veckor i nordvästra USA blev det, start i Seattle, WA och avslut i Portland, OR med genomresa i Montana, ett hörn av Wyoming och genom Idaho. Så vi börjar från början helt enkelt. En tidig morgon i början av Juni tog vi oss till Köpenhamn och satte styr mot Seattle med mellanlandning i Amsterdam. En och en halvtimme tog flyget från Kastrup till Schiphol och sedan nästan 10 timmar till Seattle. Från flygplatsen Tacoma tar det runt 20-25 minuter att ta sig in till centrala Seattle, sen skulle vi hela vägen upp till Fremont där vi hyrt ett rum via Airbnb så lägg till 10-15 minuter där. Väl framme droppade vi väskorna på rummet och begav oss ut ganska omgående. Fremont och Ballard är två stadsdelar som utsprungligen var två egna städer, men som med tiden har växt ihop med Seattle. Det ligger norr om stan och d...

Ölfestival i Malmö till helgen!

Bild
I helgen drar Sveriges sydligaste ölfestival igång! Malmö Öl & Whisky Festival kommer liksom förra året att gå av stapeln på mässhallarna vid Hyllie mellan 15.00 – 22.00 på fredag och 12.00 – 21.00 på lördag. Jag var där förra året och tyckte det var en rätt så liten men väldigt trevlig festival.  Läs mer här ! Ses vi på lördag?

MankerBeers skribenter listar årets höjdpunkter och säger gott nytt år!

Så var även detta året till historien. Kort sagt har det varit ett väldigt bra år tycker jag, och jag hoppas det har varit detsamma för er mina vänner. Nedan finner ni min 2014 topp 5 lista och ett par rader om vad jag gissar komma skall. 5.  Dricka rauchbier direkt ur tunnorna på Aecht Schlenkerla i Bamberg. En närmast religiös upplevelse för en ölälskare. 4.  Första gången jag åt lunch på Øl & Brød . Smakkombinationer jag aldrig trodde var möjligt som passade så vansinnigt bra ihop. Svårslaget! 3.  Att glida runt i Como med frugan en ljummen augustikväll och dricka italiensk hantverksöl i mängder och bara känna att livet är så jävla bra. 2.   East End Gratitude 2008 hemma hos M2 i Stockholm tidigt i våras. En av dom bästa ölen jag provat till dags dato. 1.  Att sitta på Backcountry Pizza and Tap House i Boulder, CO och äta en gudomligt god cheese steak, dricka öl av absolut världsklass och snacka skit med bartendern och ägaren medan bryggaren från Alm...

Fermentera din egen chilisås!

Jag brygger inte öl själv, det är lite för bökigt för min smak.. Det samma gäller för bakning. Jag vet inte om det är att jag har svårt att följa recept eller om jag helt enkelt inte tycker att jag är speciellt duktig på det, intresset finns inte där helt enkelt. Det jag däremot gör är att laga mat. Jag har alltid haft en förkärlek till inläggningar, och nu har jag börjat nörda lite i att fermentera och syra grönsaker och frukt själv. En sak som jag gjort nu två gånger med gott resultat är chilisås. Receptet är enkelt, men kräver tålamod.  Läs vidare här !

Venedig, en svårmanövrerad men grym stad

Hela måndagen gick åt att köra från München till Venedig, mer eller mindre. Vi lämnade Tysklands tredje stad redan vid 08 på morgonen, passade på att köra inom Kehlsteinhaus på vägen (ett av Hitlers sommarhus, även känt som ‘Örnnästet’, riktigt sjukt hus) och sen öste vi på genom dom Österrikiska alperna och rakt ner till Venedig. Eller ja, vi bodde i Punta Sabbioni som ligger på halvön utanför Venedig, mest för att det var avsevärt lättare att hitta boende och så kostade det ju typ en tredjedel av priset.. Och det ligger bara en båtfärd bort, så det var ett bra beslut.  Läs vidare här !