Burgare, metal, hemfärd

Sista dagen är kommen! Dock skulle vi inte lyfta förrän vid 19-tiden på kvällen så vi hade nästan en hel dag kvar att strosa runt i stan innan det var dags att ta sig till flygplatsen. Vi började med att checka ut och lämna väskorna i lobbyn på hotellet medan vi strosade runt och frös i några timmar i River North. Planen var att gå bort till Macy’s och se deras mäktiga skyltfönster i sin fulla julpyntade prakt, men tyvärr ligger det tydligen mer än en Macy’s downtown och vi lyckades gå till fel varuhus. 

Vi hade inte tillräckligt med tid på oss att undersöka det andra heller tyvärr, så vi nöjde oss med att köpa lite vykort, några mackor på Wholefoods och gick sen tillbaka till hotellet för att skriva på vykorten och posta dom innan vi skulle ta oss ut från stan. Vi signerade våra kort och gick tvärs över gatan till vad som kändes som mellanvästerns långsammaste postkontor, väntade i en halv evighet och beställde sedan en stor Uber som tog oss och alla våra väskor bort till Dark Matter Coffee.
Dark Matter har ett par ställen i Chicago och valet för oss föll på The Mothership. Riktigt häftigt ställe med fantastiskt kaffe. Vi tog varsin kopp på plats (en isad espresso till mig om jag minns rätt), köpte med oss lite bönor och tog ytterligare en Uber bort till Kuma’s Corner på Belmont Avenue för lunch.

Kuma’s Corner har fem krogar varav fyra är i Chicagotrakten och den femte i Indianapolis. Den vi besökte är originalet och var riktigt schysst. Ett tiotal olika burgare och mackor, riktigt bra utbud av öl på fat samt metal, metal och metal! Vi hade ett par timmar att slå ihjäl innan vi skulle ta oss till O’Hare och flyga hem så det kunde ju inte bli bättre än så här.

En tid senare tog vi vår sista Uber för resan genom en för mig extremt stressande rusningstrafik. Vi var ute i god tid så det fanns egentligen ingen anledning till panik men jag är alltid lite extra nervös när vi är på väg till en flygplats.. Jag och frugan blir ofta lite dumförklarade när vi säger att vi är på vill vara på plats 3-4 timmar innan planet ska lyfta, men hellre det än att man kommer för sent helt enkelt!
Flygresan hem gick smärtfritt och väl hemma fick det bli en snabb återställning av jetlagen och återgå till jobbet fortast möjligt. Men det var en riktigt kul vecka vi fick i Wisconsin och Illinois, fullspäckad med roliga utflykter och god öl. Vi har ju vårt bucket list mål att besöka samtliga stater så det tar antagligen ett tag tills vi är tillbaka i denna delen av landet men tro mig, jag kommer åka tillbaka till Lambeau Field förr eller senare! På återseende!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

Inlagd chili

The Pacific Northwest del 6 - Garnet ghost town och öl i Bozeman