Badgers, Chicago, Half Acre och Korean BBQ

Efter en ganska kort natt var det morgon igen och dags att bege sig tillbaka till Chicago. Innan vi skulle lämna Wisconsin hade vi bland annat planerat lite shopping på Target så vi började med att bege oss dit. Frukost intogs på Starbucks och den smakade ungefär så som man tänker sig att den ska smaka.

När vi var klara på Target blev det ett sista stopp i Madison för att kolla in Camp Randall Stadium som Wisconsin Badgers spelar på. Det blev ingen rundtur av arenan men vi botaniserade i gift shopen lite och tittade ut över planen utanför. Det är helt sanslöst hur stort college football är i USA. Det är på sina håll i stort sett större än NFL, framförallt i stater som Alabama och Oregon som inte har några lag i NFL. Badgers brukar vara ett av landets 30 bästa lag så deras fan base är stor och man ser det röd- och vita W’t överallt i staten, då ihop med Green Bay’s ikoniska G, Bucks hjort och Brewers blå handske. Lokalpatriotismen som är så stark i detta landet ger en fin känsla av samhörighet när man kommer till nya ställen.En t-shirt senare satte vi kurs mot Chicago! Naturen och omgivningarna här i Wisconsin och Illinois ser väldigt mycket ut som det gör hemma i Skåne. Den stora skillnaden är väl isåfall vädret då man har inlandsklimat här så det blir extremt kallt på vintern och då så klart även väldigt varmt på sommaren. Vi fick en försmak på det under de sista dagarna av vår semester då temperaturen låg mellan fem och tio minusgrader, runt en månad senare trillade den ner under trettio minusgrader i vissa områden av Illinois, helt galet! Så våra tio minus kändes i jämförelse inte så illa ändå. 

Runt tre timmar efter vi lämnat Madison var vi nu tillbaka i Chicago! Vi hittade ett hotell (Majestic Hotel hette det för övrigt, rent och fint) i ‘Wrigleyville’, det vill säga de norra delarna av stan som ligger runt Wrigley Field. Det var inte helt lätt att bli kloka på vilken del av stan man ville bo i då vi aldrig varit här tidigare och Chicago är så extremt stort, men vi valde här uppe den första natten och nere i innerstan de andra två, i området River North.

Vi checkade in på hotellet och nu var det dags för en sen lunch. Valet föll på Milts Barbecue som jag blivit rekommenderad, men som tyvärr var en besvikelse. Jag minns inte var jag fick rekommendationen ifrån men jag skickar inte den vidare. Det var överlag rätt så dyrt och maten vi fick in var kall och ganska smaklös. Nåväl, man kan inte vinna varje gång. Men nu var vi sugna på öl! Och vilken tur då att det ligger ett bryggeri några kvarter söderut.Dryhop Brewers! Mycket trevligt ställe tyckte vi allihop. Ölen var genomgående bra, snyggt och fräscht tap room och trevlig personal. Utanför började snön falla i den tidiga solnedgången så några öl senare kände vi att det var dags att ta sig vidare om vi skulle hinna planerna vi hade för kvällen. 

Vi strosade runt kvarteret lite grann och beställde en Uber som tog oss upp till Half Acre’s tap room i Balmoral (dom har ett till, deras original som ligger en liten bit från Lincoln Square).

Här trivdes vi! Lagom mycket folk, mysigt tap room och ölen är helt fantastisk. Vi var fortfarande lite småhungriga sedan den underväldigande lunchen någon timme tidigare så vi beställde in några små pizzor till ölen, riktigt smarriga dom också. Efter en stund dök en god vän till oss upp, Dan, och han hade med sig två svintrevliga killar till som hängde med resten av kvällen, Brent och Ryan från Saint Somewhere Brewing.

Vi satt kvar här ganska länge, snackade skit och drack en massa öl innan vi bestämde oss för att gå runt byggnaden och kolla in Spiteful Brewing.
Även detta var ett trevligt ställe med god öl. Inget man behöver gå några omvägar för att kolla in men absolut värt ett besök om man är i området, vilket man ju är eftersom man måste kolla in Half Acre. Efter detta var det dags att käka middag så vi tog oss bort till kvällens sista stopp, San Soo Gab San Korean BBQ en liten bit norr om Logan Square.

Och jääääklar vad bra det var. Det kändes som att vi beställde in allt på menyn, typ. Maträtt efter maträtt efter tillbehör efter tillbehör dukas fram. Vi frossar i alla små sidorätter och det möra köttet som grillas snabbt på den lilla bordsgrillen framför oss och sköljer ner alltihop med koreansk öl och sprit. En helt fantastisk måltid, vi var verkligen helt begeistrade.

Efter denna smått magiska avslutning på kvällen får vi skjuts tillbaka till hotellet där vi somnar gott (och snabbt).


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

Inlagd chili

The Pacific Northwest del 6 - Garnet ghost town och öl i Bozeman