tisdag 8 maj 2018

Från blues och getter till country och amerikansk fotboll

Söndag morgon, dags att lämna Memphis och styra Kian mot countryns huvudstad, Nashville! Vi hade en tid att passa då vi skulle se öppningsmatchen i amerikansk fotboll för säsongen 2017 mellan Tennessee Titans och Oakland Raiders. Vi tyckte att vi hade varit smarta då vi hemifrån bokat hotellet i Nashville precis bredvid Nissan Stadium där matchen skulle spelas. Runt tre timmars körning, framme strax innan matchen, checkar in och parkerar och går lugnt och stilla till stadion. 

Det var vad vi trodde iallafall. Körningen dit var inga konstigheter men när vi började närma oss rätt avfart var det naturligtvis bilkö långt, långt bak. Inte helt oväntat egentligen, vi hade helt enkelt underskattat hur mycket folk det var som skulle dit. Men det flöt på ganska bra ändå och vi kom fram till hotellet lagom i tid och skulle checka in men får svaret att det inte går. 
- OK, kan vi ställa bilen här så länge då? 
- Nej, incheckning är 15.00.

Jaha tänkte vi, det var ju skit. Vi kände oss lite dumma då vi brukar vara mer förberedda men å andra sidan kan man ju nästan alltid ställa bilen på hotellet innan man checkar in. Nåväl, vi körde vidare i de långa köerna och letade parkeringsplats. Samtliga tusentals platser direkt utanför stadion var bara för årskortsinnehavare så det var bara att köra förbi dom, och vi körde. Och körde Och körde. Och körde. Och till slut hittade vi en plats med runt 15 minuters promenad till stadion. Det fanns inte så mycket att be för utan vi tog den och knallade bort till matchen. Vi missade första kvarten av matchen tyvärr men det var inte hela världen. Våra platser var nästan högst upp på den östra läktaren så vi hade fin utsikt över hela planen och staden i bakgrunden, riktigt häftigt! Jag har aldrig varit på amerikansk fotboll tidigare men det var något jag ska göra många gånger igen, jäklar vilket spektakel. Fullsatt arena med nästan 70 000 personer, en spännande match och all underhållning i pauserna och under tiden. Jag är ju egentligen ett Green Bay Packers fan men det var rätt coolt att se Marshawn Lynch in action. 

Matchen var slut med vinst för Raiders nån gång runt 15-tiden på eftermiddagen och det flöt på bra när man promenerade ut från matchen. Det stora problemet var att ta bilen från parkeringen till hotellet då samtliga gator runt stadion var omledda. Det som från början kändes som en så himla smart idé med hotell nära matchen kändes nu som världens sämsta idé. Men man lär sig något nytt varje dag så nu vet vi ju det till nästa gång. 

Efter långt om länge var vi incheckade och redo för en tur på stan. Vi bestämde oss för att kolla in det mer bohemiska East Nashville denna söndagkväll och ta själva innerstan dagen därpå så vi bokade en Uber och satte kurs österut. Efter 10-15 minuters bilfärd genom mysiga bostadsområden och småbutiker längst med Eastland Avenue och Porter Road befann vi oss på Southern Grist Brewing. 
Medelstor typiskt amerikansk bryggpub med riktigt bra öl och smarrig pizza. Vi slog oss ned i baren, beställde lite käk och småpratade lite med personalen som nog inte var så sugna på småprat egentligen. De stora fönstrena släppte in kvällssolen på ett nästan klyschigt sätt och livet kändes fan bra efter en rätt stimmig dag. 

Några öl, ett par crowlers, lite pizza och en tisha senare lämnade vi Southern Grist och gick tvärs över gatan till Vinyl Tap, en kombinerad ölbar och vinylbutik. 

Grymt ställe med en massa vinylbackar att rota i direkt när man kommer in, ett stabilt ölutbud och så klart liveframträdanden. Bandet för kvällen körde någon sorts bluesrock om jag minns rätt. Inget som direkt satte några spår men där och då var det rätt jäkla gött. Det blev några öl här också sen en Uber tillbaka till hotellet för lite välbehövlig sömn.Inga kommentarer: