måndag 7 maj 2018

De internationella getdagarna i Millington och lite cider på det

Ganska bakis vaknar vi lördag morgon och får i oss en rejäl frukost i form av biscuits, sausage och gravy som naturligtvis sköljs ner med en stor Powerade. When in Rome!

Idag hade vi ett mycket viktigt event på schemat, nämligen International Goat Days Festival i Millington, Tennessee. Vi tog oss ut dit strax innan lunch och solen stekte på rätt bra. 


Inne på området fanns så klart massor av getter i alla färger och former men också marknad, traktorpulling, bilutställning och BBQ-tävling. Vi strosade runt här i någon timme, kollade på getter och bilar, drack sweet tea och åt corn dogs och kände oss allmänt amerikanska. Jag har aldrig ätit corn dogs förut och men det var väl ungefär som jag väntade mig. En korv som inte smakar så mycket och söt deg runt om. Sweet tea däremot, det är riktigt smarrigt. Framförallt med några skivor persika och en rejäl skvätt bourbon i, det är som sammet för själen!

När vi började känna oss klara på getfestivalen körde vi ut till Long Road Cider som inte ligger så långt därifrån. Cider är något jag alltid uppskattat väldigt mycket men aldrig riktigt utforskat, det finns ju inte heller mycket här hemma utöver Kivik och några till så det är kanske inte så konstigt. 

Long Road Cider drivs av Scott Patterson som öppnade musteriet för runt två år sedan när han tröttnade på sitt kontorsjobb. Det experimenteras friskt med olika jäststammar, frukter och fat med minst sagt spännande resultat. 

Jim som vi var där med känner Scott sedan en tid tillbaka så vi stod och snackade med honom en stund och drack lite av lambicen han nyss öppnade i köket. Utöver musteri är Long Road Cider också en restaurang och lanthandel, typ. Vi kikade lite på ekfaten som låg i hallen bredvid och beställde in varsin flight och lite käk. Jag tog en andouille med bönor till, grymt gott till den rustika och friska cidern som håller genomgående hög klass och skar genom det feta i korven och bönorna riktigt snyggt. En lunch man inte glömmer i första taget.

Här efter kände vi att det var dags att bege sig hemåt. Solen värmde fortfarande på rätt bra så vi slog oss ner på Jim och Amy's uteplats och delade några öl sen gjorde vi inte mycket mer den dagen. Total avslappning.
Inga kommentarer: