Nor'Cal-semester del 11; Sammanfattning och avslutning

Så, vad var bäst nu då? Enklast är väl om man gör en liten lista tror jag.

1. Bästa resmålet;


Santa Cruz. Om/när jag åker tillbaka till Kalifornien så hade jag nog fan kunnat tänka mig att bo en vecka i Santa Cruz och bara ha det gött. Om man sen ska någonstans så tar det bara ett par timmar att ta sig runt hela Bay Area-området så det är inte så farligt.

Santa Cruz hade allt i min mening. Lagom varmt, färsk och grym öl, grymma burgare och fantastisk stämning över lag i hela stan. Det är väl ungefär det jag definierar som ett perfekt resmål.

2. Bästa Ölbutiken; 


Healthy Spirits. City Beer var ju också fantastiskt bra och vann rätt mycket med sina fatöl, men Healthy Spirits tycker jag hade rätt så mycket bredare och roligare utbud med öl från större delar av USA. Här köpte jag större delen av mina öl, och dessutom ligger det inte alls särskilt långt ifrån Toronado och Haights Ashbury.

3. Bästa snabbmaten; 


In-N-Out Buger vinner detta i all sin enkelhet.

4. Bästa burgaren;


Ja, det har jag ju redan berättat i tidigare inlägg, den fanns på burger. i Santa Cruz. Med så bra ingredienser, färska råvaror och otroligt bra öl så kan det inte gå fel. Magnolia var suverän, men burger. var bättre..

5. Bästa puben;
Den här är knepig eftersom jag vill lägga bryggpubarna för sig. Så det gör jag. Men det är ändå svårt.. Jag vill säga 775 Gastropub i Reno för att deras utbud var helt makalöst bra, minuset där var ju att det var mer eller mindre folktomt och att det ligger på ett köpcentra, konstigt nog.


Annars står ju Toronado väldigt, väldigt högt i kurs. Galna fatöl hade dom, flaskorna hade jag inte tid eller ens en tanke att titta på då faten var i fokus hela tiden. Väldigt svårt val, så jag får väl säga att det blev oavgjort där.

6. Bästa bryggpuben;


Ja, det fanns väl inga konstigheter här heller. Iron Springs, 21st Amendment och Bear Republic i all ära, men det finns en som slår dom alla på fingrarna. Russian River naturligtvis. Om jag ska lägga ihop pubar och bryggpubar så vinner Russian River även här, för det stället är bara fantastiskt. Himmelskt.

7. Bästa ölen;
Det här är ju fan inte lätt. Jag kan för enkelhetens skull rada upp dom som jag gett 9/10 och över.
- Russian River IPA, 9
- Russian River Supplication, 9
- Russian River Consecration, 10
- Bear Republic Barrel 45 Wet Hop Wild Racer 5, 9
- Stillwater Kopstootje, 9
- Oskar Blues Deviant Dales, 9,5
- Firestone Walker Union Jack, 9
- Stone Ruination 10th Anniversary, 9,5
- Shmaltz Coney Island Human Blockhead, 9
- Midnight Sun Obliteration 2010, 9

Då talar listan sitt tydliga språk; resans bästa öl var Russian River Consecration. Den var fan helt sjukt bra. Jag är riktigt glad att jag har en liten flaska hemma och en större på väg hem.. Yum.

Nu kommer jag inte på fler saker att lista, men detta borde väl räcka? Om ni kommer på något ni undrar över så är det ju bara att lägga en kommentar här eller på facebooksidan som jag kallt räknar med att ni alla följer.

Kort sagt en fantastisk resa som jag mer än gärna gör igen, och det vet jag med säkerhet att tjejen också gör.. Så vem vet vad som händer nästa år?

Kommentarer

suregork sa…
Tack för trevlig sommarläsning! Ni verkar ha haft en episk resa! Kan själv bara för tillfället drömma om att någongång få resa till den amerikanska västkusten :)

/Kristoffer
Kristopher sa…
Tack själv Kristoffer (jävligt grymt namn förresten) för att du läser! :)

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Öresund runt