Ett par timmar i Helsingør

Igår var jag och tjejen bjudna på födelsedagsfest i Helsingborg, och eftersom det var ett tag sen vi gjorde något nu så tänkte vi göra två flugor på smällen och tura lite också. Kring 14-tiden hoppade vi på färjan, något oroade om ställena i Helsingør skulle vara öppna då det var Stora Bededagen i Danmark.


Som tur är så var vi ute ganska tidigt och de ställena vi ville besöka var fortfarande öppna, men nästan på väg att stänga. Upp till Bramstræde och in på den lilla vinhandeln Skjold Brune som har lite kul öl från bland annat Hornbeer och Beer Here. Det finns inte många bra ställen att köpa bra öl på i Helsingör, men vi gick förbi ett ställe till som jag aldrig sett tidigare som verkade ha lite belgisk öl bland annat. Dock var där stängt så vi fick hoppa det, och traskade därefter upp till Gästgivargården på torget istället.

Skjold Brune

Vädret var lite halvmulet, men ändå var uteserveringen smockad. Man måste älska Danmark. Vi strosade lite fram och tillbaka, sökandes efter bord och till slut så bjöd en mycket vänlig tysk man in oss till sitt bord. Meinolf vill jag minnas att han hette och han hade haft fem fantastiska dagar i Köpenhamn, så han passade på att ta en liten tur till Helsingör också innan han skulle åka hem till Frankfurt. Jag tog mig en St. Feuillien Brune från fatet och en Strongbow till tjejen, sen satt vi där och pratade med Meinolf om resor, öl, tyskar, danskar, svenskar, språk och allt möjligt i nästan 1½ timme innan det var dags att gå vidare. Hur trevligt som helst!


Vidare begav vi oss till färjan tillbaka till Helsingborg. Det var någon timme tills vi skulle vara på festen så vi hann med ett pit stop på Bishops Marina där jag provade bland annat den nya ölen Lust från Helsingborgs Bryggeri. Den var okej tycker jag, men hade inte skadat med lite mer humle för att skapa riktiga sommarkänslor.


Vi stack till festen och åt gott och drack gott och hade det gott helt enkelt. Bland annat drack jag Hornbeer Eskil som är deras sprillans nya schwartzbier som kommer till Köpenhamns Ölfestival bland annat, så för er som ska dit så tycker jag att ni ska ta er ett smakprov. Riktigt god var den, någonlunda lättdrucken och ganska rökig. Mmm. Även en Svejke från samma bryggeri intogs, en vienna lager så den var väl kanske inte så våldsamt speciell men ändå helt okej. Jag tycker om Hornbeer, det är bara deras etiketter som är så jävla fula.


Festen fortgick ett par timmar till och avslutades för vår del på Pitchers i Helsingborg där jag och födelsedagsgrisen delade en flaska Local 1 från Brooklyn. Den ölen är så jävla bra. Perfekt munkänsla, grym balans mellan alla smakerna och 9 väldigt väl dolda %. Det blev en bra kväll! Mellan alla ölen blev det en hel del Brooklyn Lager också, så lite sliten är man idag.

Nu blir jag snart upphämtad för att köra och handla lite skålar och kött, kryddor och annat, sen blir det korvstoppning. Första gången vi gör det så det är rätt spännande, men resultatet av det kommer imorgon antagligen. Trevlig helg på er!

Kommentarer

Henning sa…
fett najs med local 1 och trevliga tyskar på smockade danska uteserveringar!
Det ser ut som om du och jag har likadana telefoner :)

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Öresund runt