Poppels Projekt 1 DIPA

Den Göteborgska ölscenen bubblar mer och mer av välgjorda och spännande öl från bryggerier som All In, Beerbliotek, Poppels och Stigbergets Bryggeri för att nämna några nya, men även gamla aktörer så som Dugges, exempelvis. Det är riktigt kul att se hur en ny våg av duktiga bryggare tar mer och mer plats och gör så att vi svenskar kan få dricka bra och framförallt färsk öl som ska drickas färsk. 

Två av mina favoriter är Beerbliotek som vågar ta ut svängarna med lite udda stilar som hallonwit och wheat wine, och Poppels som jag bara provat två öl av tidigare men dom två har varit jävligt stabila. De två jag provat är deras Brown Ale och Nya Världens IPA och jag var mer än nöjd som ni ser i recensionerna. Därför måste jag naturligtvis ge mig på att prova den DIPA som släpptes i det lokala beställningssortimentet alldeles nyligen, med tanke på hur bra de två föregående ölen var så är förväntningarna minst sagt höga!

Saxat från hemsidan
"Ölen du håller i din hand är en dubbel IPA, en ny ölstil skapad av amerikanska mikrobryggerier under 1990-talet. Med en ”bigger is better”-mentalitet ökade man både malt och humle jämfört med en IPA. I en bra DIPA balanseras alltid den kraftiga humlen av en fyllig maltkropp."


Ölen är vackert rosa-orange-ish, tänk lite som en blandning mellan fruktköttet på en grapefrukt och en apelsin. Skummet är vitt och försvinner fort.

Doften är STOOOOR! Och gud vad gott det luktar! Otroligt fräscht och fruktigt med stora toner av blöt tallskog, kiwi, blodapelsin och kattpiss samsas vackert med Hubba Bubba-tuggummi och knäck. Mycket doft, mycket balanserat och mycket färskt, det var ett tag sedan jag fick sniffa på en så här väldoftande (D)IPA. 

Även smaken är klockren. Tall, kåda, grapefrukt, blodapelsin, physalis och mango i en fin symbios med en jävligt stabil maltbas. Mycket bra balans med exakt rätt mängd beska som balanserar all fruktigheten. Kroppen är fyllig men samtidigt väldigt lättdrucken, perfekt kombination för den här sorterns öl tycker jag. Nu när den dessutom är så här färsk tar inte beskan över på ett sätt som den ibland gör med humliga öl som stått lite för länge utan det smakar verkligen humle.

Jag kan bara säga hatten av till Poppels. Det här är en av dom fem bästa svenska DIPAs jag druckit, kanske tillochmed topp tre. Jag blev så imponerad att under tiden jag skrev den här recensionen så gick jag in och beställde två flaskor till. 29,90:- kostar dom och jag kan inte komma på en enda öl som är mer prisvärd än det just nu. Jag läste på MankerBeers facebooksida att den bara gjordes i 1600 liter och därmed är ganska limiterad, så in och beställ nu! Ni vill inte missa denna ölen!

Kommentarer

Haha!
Du verkar hyfsat nöjd ;)

Har precis beställt 5st. Skall bli kul att prova.
Ännu roligare då Poppels Bryggeri ligger på krypavstånd från mitt hem.

Christer
Öl för en lekman
http://malt-humle-jast-vatten.blogspot.se/

Instgram: craftbeersweden
Kristopher sa…
Du kommer inte att bli besviken Christer :)
Christian sa…
Känner mig mycket nöjd med att jag hämtade ut 8 flaskor av denna idag!

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Öresund runt