Skånska pubar: Speakers Corner i Landskrona

När man ska gå ut och ta en öl i Skåne så hamnar man vanligtvis i Malmö, ibland Helsingborg för omväxlings skull och lite då och då även i Lund. Dessa tre städer är dom enda som egentligen har särskilt bra ölställen att vistas på i min mening. Visst, både Kristianstad och Hässleholm har Bishops Arms vilket ju är trevligt, utanför Kivik finns Fridens Gårdskrog med ett skönt sortiment men över lag är det ganska torrt utanför Malmö, Lund och Helsingborg. Men om du av någon anledning befinner dig i Landskrona då? Vad gör du då? Måste du ta tåget någon annanstans för att kunna få i dig en vettig öl?

Nej. Det är faktiskt så att Landskrona har ett par ställen som serverar kvalitetsöl. Det handlar inte om några jättesortiment, men det är ändå skönt att veta att ölkulturen inte är helt obefintlig i en så förhållandevis stor stad som Landskrona. Det stället jag gillar bäst är Speakers Corner. Stor uteservering, ett par trevliga öl på fat, flasklista innehållandes mestadels belgare och britter och ett bra utbud på bourbon och whisky. 


Visst, nu ska du inte förvänta dig något i stil med en Bishops Arms eller Hamnmästaren för så stort och brett utbud är det absolut inte, men det är ändå något som gör att jag gillar Speakers Corner. Ungefär som med Café Ariman i Lund så behöver du inte ta några omvägar hit men jag tycker absolut att du ska titta förbi om du är i stan och är törstig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Öresund runt