Flyttöl!

Då var det dags för mig att flytta in ordentligt med mitt första inlägg på den här bloggen. Detta inlägget tillägnar jag en av mina läsare från Gripen av öl, Gokster, som där önskade en recension av detta öl.

Vilket är det då? Jo, Flying dogs Wild dog - Barrel aged Gonzo. Det är deras, redan från början, fenomenala Gonzo imperial porter som man låtit vila på Stranahan whiskey fat. Stranahans destilleri ligger i Colorado, vilket även Flying dog gjorde förr, och ägs precis som Flying dog av George Stranahan. Destilleriet ska vara det första Amerikanska mikro-destilleriet och deras whiskey är den första i kategorin numera känd som "Rocky Mountain Straight Whiskey". Nog om sprit, nu snackar vi öl!


Det är en ganska tjockt svart vätska med ett beige skum som fräser undan, nästan helt, lika snabbt som det byggs upp.

I doften hittar man choklad, vanilj, ek, whiskey och lite lakrits. Den är även lite vinös på något sätt. Det är ungefär två månader sedan jag drack en flaska från samma batch senast och jag tycker att den lugnat sig lite sedan dess. Minns doften som lite skarpare och spritigare i den flaskan, men vid det tillfället hade jag visserligen smaken av en betydligt äldre flaska färsk i minnet. Denna fyller troligtvis snart 2 år.

Den är väldigt fyllig i kroppen med ganska små, lätt stickiga, bubblor som lättare upp. I smaken har vi choklad, lite beska, påtaglig whiskeysmak och lite saltlakrits i avslutet. Tyvärr så tycker jag fortfarande att den behöver lagras ett tag till. I somras drack jag ett par flaskor som är 1½ år äldre än denna och de var helt gudomliga, den här lever inte upp till det. Whiskeyn bör i mitt tycke lägga sig lite innan detta når sin topp igen.

Med det sagt vill jag fortfarande ge betyget 8/10. Det är kanongott och tyvärr störs jag lite av att ha den längre lagrade i minnet fortfarande. Jag har förresten en flaska från 2007 i källaren som en vän till mig köpte på bryggeriet, undrar när man ska öppna den...!

Kommentarer

Minns att när jag drack den för ett tag sedan så var det helt otroligt mycket dill i både smak och doft... men du märkte inte av något av detta eller?
Gokster sa…
Tackar! Blir inte alls sugen.. ;) Undrar om den finns att köpa i någon av ölbutikerna i Köpenhamn.
Gripen sa…
Gokster: Jag såg den senast jag var på Khioskh!

Pundarn: Det är inget jag upplevt hittills. Jag har ändå druckit 6-7 stycken. Kanske något fel på den du drack?

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Öresund runt