Mikkeller Special Series Cherry Alive

Aah, dags för en öl. Den bästa ölen. Eftermiddagsölen! Få saker ger mig en så stark ledighetskänsla som att ta en öl mitt på dagen. Då är frågan bara vilken öl som ska inmundigas.. 

Solen skiner och det är varmt i lägenheten. Jag kollar genom mitt förråd och hittar en del intressant öl men inget jag känner för just nu.. Tills jag ser den. En sour/wild ale på 9% från Mikkeller som är lagrad på Cantillonfat med sura körsbär. Det låter inte helt dumt faktiskt. Vi tar den! Mikkeller Special Series Cherry Alive!


Mörkt rosenröd/mahognyfärgad grumlig öl med väldigt lite vitt skum som försvinner direkt. 

Luktar syrligt och skarpt. Körsbär, hallon, jordgubbar, vinäger och i slutet kommer någonting som för mina tankar mot fotogen. Lukten börjar riktigt bra men jag vet inte om jag gillar slutet. Spännande är det iallafall!

OJ, detta var syrligt! Surt, kemiskt och något som bränner i halsen. Skumt. Körsbär, ättika, blandade skogsbär, vinäger. Oväntat spritig för att vara en suris.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka.. Å ena sidan är den riktigt läskande och fruktig i värmen, men å andra sidan är den rätt så stark och brännande. Jag har alltid gillat suröl, men det känns udda med den brännande känslan i halsen. Jag vetifan.

Tveksamt betyg; 6/10

Kommentarer

nollkoll sa…
Håller med om att den var lustig.. intressant, men det kändes som att smaken innehöll kärnorna från körsbären på nått konstigt sätt..
Anonym sa…
Låter som en annans känsliga mage hade protesterat (Sur Fotogen ).
Trist om förväntningarna var större och det är dom ju ofta när man ska till att prova en Mikkeller...
// Malt
Gyllenbock sa…
Jag håller med om att eftermiddagsölen är de bästa, skönt att knäcka en då de flesta andra fortfarande är på gneget. Fin bild måste jag säga. Har ännu inte smakat på Cherry Alive men hoppas göra det vid tillfälle.
Kristopher sa…
nollkoll - Ja, det kan nog stämma. Mycket märklig smak, och jag vet inte om det är på ett bra sätt!

Malt - Har du känslig mage så tror jag att du ska ta det lugnt med denna :) Sur som tusan och bränner i halsen. Märklig kombo!

Gyllenbock - Exakt! Eftermiddagsöl är the shit, onekligen. Tack! Den var kul att prova då den var rätt så udda. Får se vad du tycker om den!
Låter faktiskt som något jag skulle gilla!

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Öresund runt