#35 - 39; Willemoens och Nils Oscar

Hade en halvt ölintresserad arbetskamrat över på besök häromdagen så vi tänkte ta tillfället i akt och prova lite. Vi började på balkongen med en Nils Oscar Hop Yard IPA som jag läst så mycket gott om nu i alla möjliga bloggar, så jag kände att denna måste fan vara god!

#35 - Nils Oscar Hop Yard IPA! Den både såg riktigt god ut och smakade riktigt gott! Stor vit vacker skumkrona och fint genomskinligt orangebrunt öl, det verkligen skimrade i solskenet. 


Mycket lukt av karamell och exotiska frukter som dadlar och ananas. Det luktar mycket lovande! Smaken är riktigt god. Den motsvarade verkligen mina förväntningar. Humle, exotisk frukt, ananasjuice, dadlar, grapefrukt, karamell, riktigt fin beska! Och grov efterbeska! 

Betyg; 7,5/10

#36 - Willemoes Stout. En nattsvart stout från Vestfyens Bryggeri på 6%. 


En helt svart öl med en skumkrona som jag trodde skulle vara tjockare. Luktar väldigt mycket choklad och rostad malt. Smakar också väldigt mycket choklad och lakrits. Rätt så söt med bitter eftersmak.

Betyg; 6/10

#37 - Willemoes Porter. En porter från samma bryggeri som ovanstående på 9,8%. Den var också väldigt mörk med mörkbrunt smutsigt skum, påminde om julmust. Luktar mycket rostat kaffe och karamell och smakar även mycket rostat kaffe och karamell. Rökig och bitter.

Betyg; 6/10

#38 - Willemoes Påskebryg, 6,5%. Grumligt orangebrunt öl med vitgrått tjockt skum. Luktade lite karamell och hö. Smakar lite godis, frukt och söt majs. Helt okej!

Betyg; 5/10

Senare på kvällen när vi var mätta och belåtna framför tv'n så tog jag fram en öl jag velat prova nu ett tag..
#39 - Nils Oscar Barley Wine 2011 (10,4%). Spännande! Redan när jag öppnar kapsylen sprider sig vinösa dofter i rummet.


Genomskinligt bärnstensfärgat öl (påminner lite om te) med 1½ fingrar vitbeige skumkrona. Luktar russin, fikon och honung. Smakar smörkola, russin, honung och välbalanserad alkoholsmak. Den där metalliska smaken jag har läst att flera har smakat i denna barley wine hittade jag inte alls. Nu har jag två kvar som jag tänkte lagra. Jag gillar Nils Oscar. 

Betyg; 8/10

Kommentarer

Jimmy sa…
Toppen. Nu fick jag hela inlägget. Tack för att du gjorde förändringen.

-Jimmy
Kristopher sa…
Kanon :) Inga problem, kul att du följer!

Kristopher
Gyllenbock sa…
Ska ta och köpa en flaska NO Barley Wine 2011, har nämligen flaskor från 2001 och 2007 i källaren så det kan bli en intressant parallellprovning.
Kristopher sa…
Oj, från 2001? Spännande. Ja, det kan nog bli högst intressant. Jag vet inte hur den åldras när den legat i 10 år, det ser jag fram emot att läsa om :)

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Öresund runt