Skånska pubar: Hamnmästaren


Var ska du dricka öl i helgen? I malmö naturligtvis. Förra helgen öppnade det senaste tillskottet på Malmös klarnande ölhimmel. I ett gammalt hamnmästarhus ett stenkast från centralstationen huserar numera Malmö Brygghus nya biergarten, Hamnmästaren. 

Med tjugo fatkranar varav tio är Malmö Brygghus egna och tio är varierande gästöl (under öppningen fann vi bland annat Brekeriet, Omnipollo och Mikkeller) är detta ett av Skånes absolut största utbud av hantverksmässig öl på fat. Och som om inte det vore nog så är även kylarna fulla med spännande grejer, allt från lambics och belgiska dubblar i den ena kylen till IPA och imperial stout i den andra.. Ni kommer med andra ord inte ha några problem med att hitta något gott att dricka.Vi anlände strax efter öppningen klockan 16 och det var redan då lång kö till baren! Dock gick det ganska fort och efter tio minuter hade vi ett par öl och slog oss ned på den stora uteserveringen som var full av glada öldrickare. 

En pint Canned Wheat (kan mycket väl vara detta årets bästa svenska öl i min mening) och en pint Hop Man senare var man i fullgod form. Kön hade växt sig ännu längre ut på gatan och det tog något längre tid att få sig en öl, men det gjorde inte mig något utan snarare något man får räkna med under en öppning av ett nytt ställe så pass centralt och omtalat som detta är. Dessutom är det ju fantastiskt kul att det är ett sånt här stort intresse!


Vi satt kvar ett par timmar på uteserveringen och drack öl och hade det gött, några beställde in käk från dom stora grillarna på gården och det så riktigt jävla gott ut.. Ska definitivt prova själv nästa gång. 

Som jag sa till Hampus som är med och driver Hamnmästaren så kommer detta vara ett självklart inslag i sommarens öldrickande i Malmö. Ett knappt kvarter från centralstationen, grym uteservering, superba öl och öppnar redan klockan 11 på morgonen. Kommer bli många sköna dagar här.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Öresund runt