The Pacific Northwest del 8: Bend, Oregon

Efter en natts (förvånansvärt bra) sömn i bilen körde vi vidare mot Bend i soluppgången. Fortsatt mäktiga vidder att köra genom även om bergen för tillfället bytts ut mot prärier. Efter många långa landsvägar som aldrig såg ut att ta slut gled vi in i Bend vid niotiden på morgonen och slog oss ner på en diner för full amerikansk frukost.


En intressant sak vi fick erfara på vägen var att man i Oregon inte får tanka sin bil själv mellan 06.00 på morgonen och 18.00 på kvällen, ytterligare en state law som inte är helt lätt att förstå sig på. Visst, det är väl gött att sitta kvar i bilen om det är dåligt väder eller what not, men det känns ändå så omodernt att man använder sig av ett system som vi i Sverige har skrotat sedan länge.

Nåväl, efter frukosten hade vi några timmar att slå ihjäl innan vi kunde checka in på hotellet som spenderades på outletområdet precis söder om stan. Det är verkligen en fröjd att shoppa i USA och jag kommer alltid hem med betydligt mer kläder än vad jag trott. Större storlekar och lägre priser, helt fantastiskt.

Vid lunchtid checkade vi in på hotellet och tog varsin välbehövlig dusch innan vi i raska steg tog oss till Sunriver Brewing för att kolla när Sverige fick stryk av Belgien och få i oss en bit mat.


Bend är en intressant stad, ölmässigt. Det bor ungefär 80 000 personer i staden och man kan stoltsera med inte mindre än 27 (!) bryggerier. Det är verkligen öl överallt. Bara på vägen genom stan gick hade vi kunnat gå inom 4-5 stycken till om det varit lite senare på dagen. 

Men åter till lunchen. Sunriver Brewing är ett bryggeri som ligger i Sunriver (no surprise there) en bit söder om Bend men som har en liten pub i Bend (eller Galveston som området heter) också. Mycket luftig och fräsch lokal, helt perfekt en varm sommardag som denna. 

Jag beställde en tallrik hot wings och ett stort glas Vicious Mosquito IPA och frugan tog friterad avocado och ett glas Fuzztail hefeweizen. Båda ölen passade jäkligt bra till respektive mat, blev en perfekt lättare lunch till matchen, även om fotbollen lämnade mer att önska..


Ytterligare ett par öl intogs här och vi fick varsin karta över Bend som man tagit fram med en drös bryggerier utmarkerade, klockrent när man vill prova och se så mycket som möjligt! 

Nästa stopp blev 10 Barrel Brewing som ligger i nästa kvarter. 10 Barrel var ett ganska litet bryggeri för ett par år sedan som köptes upp av AB Inbev (läs mer här), men som ändå håller fin klass på ölen tycker jag. Vi delade en rätt stor flight i skuggan på uteserveringen men stannade inte jättelänge då det var väldigt mycket folk på restaurangen och därför också ganska högljutt.Vi begav oss vidare mot Good Life Brewing Co som ligger en 15 minuters promenad söder om 10 Barrel. Vi såg först inte var bryggpuben låg då den ligger inne på en gårdsplan där det finns fler restauranger och ett kafferosteri bland annat och svensk som man är vågar man inte bara gå in var som helst, men efter en liten stund skådade vi ingången.

Schysst lokal med högt till tak och stor bar. Gedigen fatlista med ett tiotal öl och om man inte var sugen på öl fanns det även cocktails att tillgå, ett av de få bryggerierna vi besökte som serverade sprit faktiskt. Dock hade vi redan druckit en del öl och vi hade en del öldrickande framför oss så vi avvaktade med drinkarna till ett senare tillfälle.


När vi kände oss klara på Good Life gick vi bara ut mot vägen igen och stannade där till på Cascade West Grub & Alehouse (inte relaterat till bryggeriet Cascade).

Jävligt skönt ställe. Dunkel belysning och fullproppat med locals som satt och hinkade bärs, dock inte Miller Lite som man hade kunnat förvänta sig utan naturligtvis en massa lokalt. Vi beställde varsin öl och fastnade vid ett av biljardborden ett tag. För min del blev det en pale ale från Crux Fermentation Project, färsk och humlig som sig bör. Behöver jag säga att vi trivdes som fiskarna i vattnet?


Vi hade lätt kunnat stanna här hela dagen men hade fler ställen att besöka och mer öl att dricka så vi fick bege oss vidare. En välbehövlig promenad senare gick vi förbi Deschutes gigantiska bryggeri som tyvärr var stängt för dagen, men på andra sidan Deschutes River hittar vi Craft Kitchen & Brewery.

En ganska stor bryggpub med trevlig utsikt över floden från uteserveringen. Ölen var helt okej men inget speciellt så vi satt inte kvar jättelänge. Istället fortsatte vi gå bort mot Crux som ligger en tio minuters promenad därifrån. På vägen dit gick vi förbi Immersion Brewing och ATLAS Cider, dock stannade vi aldrig till då vi kände att vi behövde få mer mat i magen och jag verkligen ville kolla in Crux innan solen började skymma. Men ja, som sagt.. Bryggerier överallt.


Utanför Immersion stod en food truck som precis höll på att stänga för kvällen så det blev en schysst burgare där, mycket bra timing för bara ett par kvarter där efter var vi på Crux som hade någon slags minifestival.. Eller familjedag var det kanske. Mycket folk var där oavsett. Och oerhört mysigt.Vi började båda bli ganska trötta efter en lång dag med alldeles för lite sömn så det blev bara ett par öl här, dock väldigt skönt att chilla utomhus och kasta bönpåsar i kvällssolen. Och ölen var kanon så klart, men that goes without saying. Mycket bra avslutning på kvällen med andra ord.

På vägen tillbaka till hotellet tänkte vi svänga förbi Boneyard men dom hade stängt för dagen, plus att det var tydligen bara growlerfills på bryggeriet så vi hade inte kunnat dricka någonting där ändå. Lite trist tyvärr, men sånt är livet. Ytterligare en kort promenad sen var vi tillbaka på hotellet för välbehövlig sömn.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Burgare, metal, hemfärd