En stadig kväll på Bishops i Lund

Häromdagen var jag med ett gäng goda vänner inne på Bishops i Lund för lite after work, vissa av oss hade turen att vara lediga dagen efter och kunde dricka lite fler öl än dom som skulle jobba. Trevligt för oss! In till Lund åkte jag med ett av de nyare Pågatågen. Men inte vilket som helst, utan tåget som är döpt efter allas vår skånska hjälte!


Kvällen inleds iallafall sedan med De Molen Vuur & Vlam från en av gästkranarna. Jag har druckit den tidigare och då var jag inte särskilt imponerad, men den var mycket bättre på fat får jag säga. Mycket exotiska frukter och schysst humle. Inte den bästa IPAn jag druckit, men väl värt ett glas!

Vidare blev det Oskar Blues Old Chub som är en helt fantastisk scotch ale enligt mig. Jag borde definitivt dricka mer scotch ale. Serveras från kylen så den är lite kall, men när den närmar sig rumstemperatur är den hur bra som helst. Torkad frukt och sirap, mums.

Sen var det dags att gå på en riktigt tung jävel. Den stod inte ens med på prislistan och vi lyckades haffa sista flaskan.. Världens bästa bryggeri enligt många, världens sjunde bästa barley wine enligt ratebeer.com och en extremt jävla bra öl enligt mig. Three Floyds Behemoth!


Jävlar vad bra den var. Njöt verkligen av varenda klunk. Massiv och extrem öl. Klockren.

Hur ska vi gå vidare efter detta? Det var inte helt enkelt, men en frisk och välhumlad IPA kanske? Varsin burk av SKA Modus Hoperandi kanske? Jag minns att jag drack den när den kom till Systembolaget och att jag inte tyckte att den var SÅ bra, men nu när jag drack den på burk var den suverän. Riktigt frisk och humlen smakade verkligen riktigt färskt! Doften var helt underbar, som att bli mulad med en näve humlekottar. Kanon.


Så var det dags för ytterligare ett par öl jag inte provat tidigare men länge har velat prova. Evil Twin Yin & Yang. Yin, som är en imperial stout hade fina rostade toner av kaffe och mörk choklad, och sen Yang som är en välhumlad IIPA med en hel del exotisk frukt. Var för sig var dom helt klart trevliga, men när vi sen blandade dom.. Vilken öl! Jag trodde inte att det skulle vara såhär bra ihop. Jag förväntade mig att någon utav ölen skulle ta över, eller att smakerna skulle komma efter varann.. Men icke! De båda ölen kompletterade varandra riktigt bra och det blev en oväntat välbalanserad öl. Rekommenderas!Som sista öl tog vi en Djävlebryg Old Mephisto från gästkranen. Också den oväntat bra faktiskt, hittills har väl inte Djävlebryg imponerat något värst på mig, men denna är faktiskt riktigt schysst, speciellt när den kommer upp i rumstemperatur.

Kanske borde gå på after work lite oftare?

Kommentarer

Obalanserad sa…
Fan, Vuur & Vlam är nog en av mina favorit IPA's. Samma gäller Modus Hoperandi! Vilken härlig kväll för dig :D

Blir jäkla sugen på Behemoth iaf.. Kanske värd att privatimportera från Brill?
Gyllenbock sa…
Där snackar vi om en gedigen kväll. Apropå Bishops, har du varit på det relativt nyöppnade i Köpenhamn?
Kristopher sa…
Anton - Jag är inte SÅ förtjust i Vuur & Vlam, men Modus Hoperandi är suverän. Behemoth är definitivt värt privatimport!

Gyllenbock - Har inte varit där än faktiskt, funderar på ett besök nästa gång jag är i Köpenhamn dock :)

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Öresund runt