Cantillon Mamouche

Om jag bara skulle få dricka drycker smaksatta med en sak för resten av mitt liv så ligger fläder väldigt högt upp på den listan. Därför kändes det ganska naturligt att köpa på mig en flaska av Cantillon Mamouche 2011 när jag var på Ölbutikken häromdagen.

Det är alltså en lambic på 5% smaksatt med fläder från det legendariska bryggeriet Cantillon i Bryssel. När ölen bryggdes första gången så var det inför Zwanze Day 2009 och då blev den alltså så populär att dom bestämde sig för att låta den återkomma.

Jag har dessutom hört att den ska drickas så färsk som möjligt, till skillnad från Fou'Foune som också fanns att köpa men tydligen ska smaka bäst när den legat och vilat ett år eller två. Med denna informationen var det inte särskilt svårt att bestämma sig för vilken öl som öppnas ikväll.. Mina förväntningar är minst sagt höga. Cantillon Mamouche 2011!


I glaset finner vi en ljust gyllene/aprikosfärgad öl med en spröd gulnande skumkrona som lägger sig snabbt.

Aromen är.. Helt fantastisk. Jävlar vad gott det luktar. Först den klassiska sura Cantillondoften med stall, halm och gröna äpplen som sedan mycket vackert integreras med fläder, nektarin och lite bär.

Smaken är.. Också helt fantastisk. Stickig och aggressiv, syrlig och sur, lång och skön eftersmak. Fläder, björnbär, krusbär, clementin, persika och ännu mer fläder. För mig som fullkomligt älskar fläder så är detta en perfekt öl. Mina förväntningar var höga och dom blev krossade. Min första fullpoängare. Det är den värd.

Betyg; 10/10

Kommentarer

Gyllenbock sa…
Schysst att få dela ut sin första fullpoängare. För egen del är jag inte lika besatt av fläder. Mamouche var god men något endimensionell enligt mig. Men det är förbaskat tur att vi inte alla tycker lika om allt.
Kristopher sa…
Jajamen, kändes riktigt bra! :)
Jag vet inte om jag tyckte att den var endimensionell, eller så var jag bara uppslukad av flädern, haha.
Sanning broder, det vore väl tråkigt om alla gillat samma!

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Burgare, metal, hemfärd