fredag 1 juli 2011

Maui Brewing Co. Mana Wheat Where's My Ukelele?!?!

Ölen jag dricker idag har jag sett fram emot sen jag köpte den på Ölbutikken häromdagen, så nu kunde jag inte vänta längre! En av de första finölen jag dricker på burk! Den första var nog Ska ESB, sen har jag inte druckit Punk IPA'n på burk så detta borde vara min andra finburköl. En veteöl från Maui Brewing Co. och min första öl från Hawaii. Där finns väl kanske inte så många därifrån heller nu när jag tänker på det? 

Hursomhelst, jag sitter och studerar burken en stund, riktigt skön att hålla i. Inte likadan som våra vanliga burkar här hemma utan lite mer robust och räfflad upptill. Riktigt schysst design och på baksidan finns en förklaring varför dom använder sig av burkar.


Fair enough! Kanske borde fler börja använda sig av aluminiumburkar istället för flaskor?

Nåväl, ölen då? Det är alltså en amerikansk hefeweizen på 5,5% bryggd på ekologisk vete där man sedan tillsatt ananasjuice från lokalodlade ananaser. Maui Brewing Co. Mana Wheat Where's My Ukelele?!?!Ölen ser ut som en vanlig veteöl. Mörkt gul och dimmig med en vit skumkrona som försvinner ganska fort.

Luktar massor av ananas! Söt doft med ananas och lite vanilj och banan.

Smakar (förvånande?) ananas, vanilj, lite jäst och tuggummi, men mest ananas. Den har även den där "klassiska" veteölssmaken, och ihop med den friska ananasjuice blir det hur gott som helst. 

Jag gillade verkligen denna ölen! Om det finns fler kvar nästa gång jag är på Ölbutikken så ska jag utan tvekan köpa fler. Riktigt gott! Tanken var egentligen att lägga upp denna recensionen senare men jag var bara tvungen att dela med mig av denna ölen. Väldigt nära perfekt för mig!

Betyg; 9,5/10

2 kommentarer:

Anonym sa...

Pris? Tack för en trevlig och läsvärd ölblogg! :)

Kristopher sa...

28 DKK = ~35 SEK. Väl värt pengarna! Tack! :) Kul att du följer!