söndag 10 juli 2011

Första ölen från Lundabryggeriet!

Igår var det dags! Lundabryggeriet släppte sina första öl och detta gjordes på Bishops Arms i Lund. Jag visste inget om detta tidigare än i torsdags eller fredags då jag läste det på BeerSwedens forum, jag försökte hitta mer info men det stod nästan ingenting någonstans. Dom borde kanske göra mer reklam? Eller ja, det var ju jävligt mycket folk där ändå så det gjorde kanske inget trots allt.

Hur som helst så öppnades portarna 14.00, jag var där vid 14.30-tiden ungefär, trampade in med en god vän och beställde varsin öl. Precis innanför dörren sitter ingen mindre än Andreas från Gripen av öl så vi slog oss ned där. Riktigt trevligt med fler ölfantaster i närheten!

Ölen då? Jag fick bara bild på kranarna, glömde givetvis fotografera själva ölen.. 


Men ölen såg mer eller mindre likadana ut. Inte riktigt genomskinliga, orange/mörkt gulfärgat med väldigt lite skum. Väldigt lite kolsyra i båda ölen, vilket det skrivs om i deras blogg också så ni kan ju alltid läsa om det där! 

Hur smakade dom då? Jag drack Det Andra Ölet först (lite bakvänt men så är det!) vilket var en IPA på 7,(?)%. Jag hade inte med mig något anteckningsblock och gjorde inga noteringar i mobilen heller utan jag minns bara att det var en något exotisk smak med lite citrus, men ölen i sig var väldigt tunn och skulle behövt mer kolsyra. Jag blev besviken, tyvärr!

4/10 

Som andra öl tog jag Det Första Ölet. Varför göra det lätt när man kan göra det svårt? Detta var en amerikansk pale ale på runt 5%, jag minns faktiskt inte procenthalten exakt på någon av dom. Dom smakade rätt så likt varann, men detta var ändå godare tyckte jag. Samma avsaknad av kolsyra men ändå mer smak och inte lika tunn. Lite syrlig smak med exotiska frukter som nektariner och citrus. Inte den godaste ölen jag druckit, men helt klart okej tycker jag! 
Man vill ju ändå sätta så högt betyg som möjligt, lokalpatriot som man är, men tyvärr så räckte det inte riktigt ända fram. Det ska bli kul dock att se hur det kommer att smaka sen på flaska, speciellt om kolsyran får komma fram mer.

Betyg; 6/10

Sen blev det en Glenn No 5 från Oceanbryggeriet och jag måste säga att jag förstår fan inte hypen? Ölet smakade majs, lite gräs och ytterst lite citrus och sen majs igen. Det var som att äta nachos. Visst fungerar det rätt bra när solen steker på men det finns nog andra öl jag väljer före då. Gott var det, men nej tack!

Betyg; 5/10

Det hela avslutades med en Ardbeg 10, jag tänkte att det var lika bra nu när ändå tänkte vidda mina whiskeyvyer lite. Rökigt och gott var det iallafall!


Till vänster har vi en av Det Första Ölet förresten. Så såg även Det Andra Ölet ut, så nu vet ni det!

Riktigt trevlig eftermiddag iallafall! Tackar Gripen för sällskapet och hoppas på att göra om det snart.

2 kommentarer:

Gyllenbock sa...

Alltid intressant med nya bryggerier, även om ölen kanske inte var absoluta världsklass just denna gång.

Kristopher sa...

Definitivt! Jag kommer naturligtvis att fortsätta prova mig fram bland Lundabryggeriets öl, jag tror (och hoppas) att det kommer bli bättre när flaskorna kommer ut.