söndag 31 juli 2011

Sly Fox Phoenix Pale Ale

Sly Fox har jag inte druckit något av tidigare! Jag har dock läst rätt mycket gott om dom så jag har länge velat testa något därifrån. Det var väl delvis därför jag tog en burk av deras pale ale under mitt senaste besök på Ölbutikken. 31 DKK är ju dessutom ett överkomligt pris. Den andra delen av delvis är för att burken var så jävla tilltalande helt enkelt. Tänk vad lite schysst design kan göra?

Saxat från hemsidan;
"A bold American Pale Ale brewed with Pale and Crystal malts and hopped with Centennial and Cascade hops from the Pacific Northwest. Copper in color, medium-bodied and spicy."

Det är alltså en american pale ale på 5,1%, tappad på burk. Jag har verkligen börjat gilla det här med burköl. Sly Fox Phoenix Pale Ale!
Ölen är precis, precis som dom själv beskriver det, kopparfärgad. När jag låter det virvla runt i glaset en stund så ser det ut som isglass med colasmak, Calippo ni vet? Stort vitt och bubbligt skum som hänger kvar ett tag, går ner men försvinner inte helt.

Fruktig doft med grape, citronskal, honung, lime och tall. 

Rätt så rejäl smak till en början med en massa blommig och trevlig humle. Grape, gräs, tallskog, lite sura äpplen och citronskal. En riktigt schysst pale ale tycker jag, mycket smak för att "bara" vara på 5,1%. Tyvärr så avtar smaken och kolsyran efter en lite för kort stund i glaset och efter det blir den lite bitter och blaskig. Jäkligt synd tycker jag, för den var riktigt god i början. Men den passade kanon till det grillade!

Betyg; 7/10


4 kommentarer:

Gokster sa...

Nice! Snart dags att öppna min med! Har du Provat deras 113 Ipa? Var själv skeptisk till burköl, men borde ändras nu när man vet att det finns finöl på burk. :)

Kristopher sa...

Fint! Nix, har inte provat den. Också burk? Ja, jag var skeptisk i början också men nu är det fan nice alltså! :)

Gokster sa...

Även den på burk ja.
Den kanske var slut när du var på Ölbutikken sist. Har dock inte druckit den än.

Kristopher sa...

Ah ja, den var nog slut då, iallafall i hyllan. Annars hade jag definitivt tagit en! Du får återkomma med om den var bra eller inte.