lördag 30 juli 2011

Cigar City Jai Alai

Ölen som recenseras idag är en hyllning till den ursprungligen spanska extremsporten Jai Alai (Cesta Punta på spanska). Jag har inga direkta kopplingar med sporten och kan ungefär ingenting om den. Det enda jag sett av den sen innan är det inslaget i ett avsnitt av Jackass när några professionella Jai Alai-spelare slungar apelsiner mot Johnny Knoxville och Steve-O.

Ölen är en amerikansk IPA på 7,5% från det amerikanska bryggeriet Cigar City, bryggd med sex sorters humle och min flaska är bryggd och tappad i Maj i år. När jag först såg den på Ölbutikken så funderade jag på om jag skulle ha den eller inte, men när jag såg att den var så pass färsk som den var så var jag tvungen. Cigar City Jai Alai!


Bronsfärgat grumligt öl med en stor och ståtlig kritvit skumkrona som hänger kvar ett tag.

Luktar MASSOR av godsaker. Citrus, grape, banan, passionsfrukt, persika, ananas och blommor. Doften är helt underbar.

Riktigt fräsch och blommig smak med massor av ananas, passionsfrukt, banan, persika, citrus och ännu fler exotiska frukter som bara sprudlar runt i munnen. Den smakar verkligen färskt och friskt och jag hade kunnat dricka många fler såna här. Detta är nog hittills den bästa IPAn jag druckit. Riktigt, riktigt, riktigt god.

Betyg; 9,5/10

4 kommentarer:

Thomas S sa...

Ohh.. som jag längtar. Har en precis likadan o lika färsk stå i kylen här hemma.. Väntar bara på rätt tillfälle...
Ser fram emot den extra mycket nu när du lovordat den så pass :)

Kristopher sa...

Vänta inte för länge! :) Fantastisk öl.

Anonym sa...

Vore kul om du angav pris på de köpta flaskorna från Köpenhamn. :)

Kristopher sa...

Oj.. Jag minns inte priset på alla, haha. Men jag kollade upp Jai Alai på Ölbutikkens hemsida och den kostar 83 DKK. Ska se om jag tänker på att skriva med det i fortsättningen :)