Uinta Crooked Line Labyrinth Black Ale och lite Laphroaig 10

Aah.. Lördag förmiddag. Lite sådär lagom sliten efter gårdagen, men det är man väl förtjänt av. Ganska trött efter jobbet kom jag hem och slängde mig i duschen för att sen hämta upp några goda vänner och köra till mataffären. Det blev lite färsbiffar med fetaost, hemgjord salsa och ugnsrostat olivbröd. Om nom nom nom nom..

Men öl blev det också! Många öl som man druckit tidigare, exempelvis Nynäshamns Landsort Lager och Nils Oscars God Lager, men vi tyckte ändå att det var dags att testa något nytt också. Valet föll på en amerikansk imperial porter (det är iallafall vad RateBeer kallar den så jag får väl gå efter det för stunden) på 13,2% från Uinta Brewing Company, köpt från Systembolaget på ett av de senaste mitt-i-månaden-släppen. Crooked Line Labyrinth!Riktigt tjockflytande, motoroljeliknande nattsvart öl med tjockt brunt skum som hänger kvar en stund.

Lite träig doft med ekfat, lakrits och rök.

Riktigt tung öl tyckte jag, men rätt så söt. Smakar russin, espresso, lakrits, rök och lite vanilj. God!

Betyg; 7,5/10

Efter detta begav vi oss till balkongen för att käka och bara ha det gött. Lite senare smög en av mina vänner fram en flaska Laphroaig 10 years. Jag är ingen fan av whiskey men man borde väl lära sig någon gång?


Detta var nog första gången jag verkligen njutit av en whiskey tror jag. Den var rökig (den kanske är mycket rökig, jag har inte så mycket att jämföra med) och len som tusan, bara slank ner. Jag tror faktiskt att jag ska ge mig in lite mer på whiskey ändå, frågan är bara vart man ska börja? Jag gillade i varje fall denna whiskeyn, riktigt god! Vi får se om jag kanske köper en flaska av denna eller något annat inom en snar framtid..

En liten bild på biffarna i all sin prakt.. :)

Kommentarer

Gripen sa…
Inte för sliten, hoppas jag?

Jobbigt att höra det där med Labyrinth att den skulle vara söt, jag är inte alltid så förtjust i det och har stora förväntningar på den...

Ni verkar iaf ha haft det mycket trevligt!
Kristopher sa…
Inte alls för sliten! :)

Du gillar nog den ändå tror jag, den var väldigt god men jag tycker att den påminde om söt lakrits, sån som man köper på marknader.. Time will tell!

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Burgare, metal, hemfärd