måndag 4 juli 2011

Gotlands Bryggeri Wisby Weisse

Kom hem för en stund sen från första jobbdagen efter semestern. Det känns tungt. Men vi har haft en fantastisk semester med en riktigt kul resa och massor av härlig fritid här hemma. Det var verkligen behövligt.

I helgen var jag på kalas hos mina farföräldrar då jag fyller år snart och min farfar fyllde häromdagen så brukar vi ha släktkalaset ihop. Det blev en hel del snaps och helt vanlig öl, och det är definitivt inte fy och skam! Dock så ville jag testa något nytt innan jag stack dit så jag kikade vad som stod i skafferiet och hittade en Wisby Weisse. Jag gjorde ingen recension då utan bara njöt, jag minns att jag tyckte att den var riktigt god. Med det i minnet så tänkte jag att det är lika bra att göra en riktig recension på den så jag körde inom Systembolaget idag efter jobb och köpte ett par till.

Wisby Weisse är en veteöl på 5,2% från Gotlands Bryggeri i tysk hefeweizen-stil, bayerskt inspirerad med en twist av Gotland.


Ölet är mörkt gult / ljust orange / toffeefärgat med en ståtlig vit skumkrona som lever och bubblar massor. Härligt!

Luktar smörkola, banan, honungsmelon och lite citrus.

Smakar också en del smörkola, banana skids, skumbanan, honungsmelon, lite humlebeska som tittar förbi i mitten av klunken och avslutas med lite peppar och citrus. Jag tycker att den är bra balanserad, rakt genom god och blir inte för mycket av någonting. Gott och lättdrucket! Det blir definitivt fler såna här i sommar.

Betyg; 8/10

2 kommentarer:

Anton sa...

Mmm.. jag gillar den också, okomplicerat gott! Drack ett par när jag var på Fårö. Tog till och med en på färjan över till Gotland :)

Kristopher sa...

Fint som tusan :) Okomplicerat gott är spot on!