torsdag 27 juni 2013

Skånska pubar: Café Ariman i Lund

Som namnet antyder så är detta inte en pub, eller ens ett ölställe i någon större utsträckning egentligen.. Dock vill jag ändå framhäva Café Ariman då det är det enda stället i Lund där du kan få hantverksmässig öl till lunch, och även det enda stället du faktiskt kan dricka kvalitativt hela veckan, och till ett jävligt schysst pris dessutom. Bishops Arms och Rauhrackel är ju till exempel stängda på söndagar, iallafall under sommaren.Café Ariman är ett populärt litet café som ligger precis bakom Lunds domkyrka med ett litet, men varierat ölutbud som snurrar rätt ofta. Jag vet inte exakt hur mycket dom köper in av varje öl, men det är nog inte mycket då det har varit nya öl varje gång jag varit där dom senaste gångerna.

I matväg är detta som sagt ett café med bullar och bakverk, men det finns också ett par mindre varmrätter att välja mellan. Som tidigare nämnt är det ett populärt ställe vilket också gör att det ofta är ganska fullpackat både inne i lokalen och på uteserveringen (bilden ovan är inte så rättvis då den togs på en regnig söndag, haha). 

Väldigt blandat klientel, allt från folk i den övre medelåldern som sitter och spelar schack, till folk som knappt blivit torra bakom öronen som står och hinkar Brooklyn Lager i baren.


Café Ariman är inget ställe som du behöver gå några omvägar för att besöka, men om du är i Lund så bör du trilla och ta en öl. Alltid trevlig stämning, bra musik och sköna människor gör detta till ett grymt ställe för en öl innan man drar vidare, en bit mat eller skönt bara söndagshäng.

Inga kommentarer: