onsdag 19 juni 2013

Bröllopsresa i Barcelona del 5; The George & Dragon, Cat Bar och slutkläm

Efter att ha spenderat eftermiddagen på köpcentra och La Resisténcia var det nu dags att leta upp ytterligare en pub, denna hade flera stycken vi mött talat gott om så vi var väldigt nyfikna. Jag ska inte säga att den var svår att hitta till, men man fick titta en extra gång när man gick förbi för den är inte jättesynlig. The George & Dragon!
Förhållandevis stora lokaler, med en lång bardisk, bord lite överallt och en projektor med sport längst ner. Det var faktiskt första gången vi sett sport på något av ölställena vi besökt, konstigt nog. Vi gick in och slog oss ned vid ett bord och bad om varsin meny. Vi var hungriga och sugna på tapas. 


I ölväg fanns nästan bara Rogue. George & Dragon var tydligen väldigt stolta över att ha störst utbud av Rogue i Barcelona, och det tvivlar jag inte på att dom har.. Vilket är lite antiklimax för mig då jag inte är något större fan av Rogue, och dom hade mest standardsortiment dessutom vilket jag tycker består av högst mediokra öl. Men en Dead Guy Ale slank ner till maten, den är väl helt okej. 

Men käket var bra, tapas blev det som sagt. Chistorras, patatas, räkor i nån chilisås, anjovis med balsamico, och så vidare.. Riktigt gott var det, och väldigt mätta blev vi. Vi satt kvar en stund och jag provade en belgisk dubbel av Popaire, ett för mig helt okänt spanskt bryggeri, och en Barcinum av ett bryggeri som jag inte visste vad dom hette.. Men det var också en belgisk variant. Båda två helt okej, men Popaire var snäppet vassare än Barcinum. 

Vi satt kvar en stund och smälte maten innan vi gick vidare genom stan och kollade in den där kyrkan Gaudi designade som aldrig blir färdig. Det är fan ett jävligt mäktigt, och jävligt märkligt, projekt. Stora tentakler som går från kyrkan och ner i marken och hundratals små, plågade ansikten på väggarna. Väldigt gotiskt, lite skrämmande och jävligt häftigt. Vi gick också förbi det där andra huset han designat, men det var verkligen skitfult. Såg ut att platsa bättre i Bedrock än i Barcelona.


På vår väg tillbaka till hotellet trillade vi förbi ytterligare en pub, denna vid namn Cat Bar. Vegansk pub liksom Ale & Hop med 10 fatöl och 30-40 flasköl. Massvis av Brewdog och resten lokala öl, mer eller mindre. 

Det blev bara en öl här under den här kvällen, men eftersom det låg två kvarter från vårt hotell så gick vi tillbaka hit under torsdagen och provade deras grymma veganska burgare innan vi skulle ta bussen till flygplatsen.

Onsdagen och torsdagen lullade vi mest runt i stan med återbesök på Ale & Hop och Cat Bar bland annat, så det är väl kanske inget som är av så stort intresse för er. Sammanfattningsvis blev vi faktiskt lite kära i Barcelona. Innan vi åkte ner talade dom flesta väldigt gott om stan så våra förväntningar var väldigt höga, men jag måste säga att dom faktiskt infriades. 

Lagom stor stad med gångavstånd till dom flesta ställen, inte alltför dyrt, många sköna ställen att dricka öl, vin och drinkar på, stor variation på mat, jävligt häftig arkitektur och en stor skön strand, som grädde på moset. Ett ganska ultimat resmål för dig som vill både steka på stranden och dra på en schysst pubrunda. Vi var där i fem dagar så vi hade tid att slappna av och bara ta det lugnt.. Vilket är ovanligt för oss som vanligtvis far runt till en massa städer och sällan spenderar mer än två nätter på ett ställe. Kort sagt - åk till Barcelona, du kommer inte bli besviken!

Inga kommentarer: