Grill, ölmarinerat kött och massor av öl. #55 - 63

Ledig hela dagen igår och idag, vad passar sig då bättre än lite shopping på förmiddagen och en fet middag på kvällen? Fick med mig lite allt möjligt hem, bland annat en stor och fin mortel och riktiga weissbierglas. 

Eftermiddagen började med att jag marinerad kött, fläskkarré, i en flaska Yeti Imperial Stout, chili och vitlök.


Detta fick ligga och gosa i påsen i ca 2 timmar. När allt var färdigt begav vi oss upp till en av mina polare, han som också köpt med sig lite öl hem från Danmark i förra veckan. Väl där förberedde vi lite med maten och delade på en Goose Island Bourbon County Vanilla Stout 2010.


Fantastiskt god. Mycket vanilj och kaffe. 9/10. 

Jag listar ölen vi dricker senare för enkelhetens skull utan någon beskrivning, endast betyg.
Goose Island Pere Jaques, 8/10
Cuvée de Ranke, 7/10
Samuel Smiths Nut Brown Ale, 7/10
Mikkeller Beer Geek Bacon, 7/10
Mikkeller Not Just Another Wit, 6,5/10
Evil Twin Ryan and the Easter Bunny, 8/10
Beer Here Lupulus, 6/10
Duck-Rabbit Schwarzbier, 6/10

Många goda öl, men dagens höjdare var definitivt Goose Islands vaniljstout. Grillet var gott som tusan, ölen smakade bra och solen var precis lagom varm. Kvällen avslutas med en helt makalöst god rabarberpaj. En av de bästa kvällarna i år hittills!










Kommentarer

Såg mycket gott ut.
Hur mycket vitlök, chili och cayenne hade du?
Kristopher sa…
Det var det! :)
Två stora klyftor, sen ungefär två tsk chili och en tsk kajenn.

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

Inlagd chili

Burgare, metal, hemfärd