torsdag 14 april 2011

#41 - Schneider Weisse Tap 4

Solen skiner och det är vindstilla på balkongen = riktigt varm balkong! I skrivande stund är här nog närmare 20 grader varmt, riktigt mysigt. Har suttit här en timme nu och ätit lite, surfat och njutit öl. Jag missade ju hela förra helgens värme genom att jobba, mindre kul. Så nu, när värmen träffar även mig så tar vi en öl. Jag är ingen weissbierfantast, jag har förvisso inte druckit så många innan men dom jag druckit har jag faktiskt inte gillat särskilt mycket. Jag har nu ändrat mig. Dagens öl; Schneider Weisse Tap 4!


Ölet är grumligt mörkt gult med mycket kolsyrebubblor, skummet är helt vitt, två fingrar högt och tjockt. Både smaken och lukten innehåller skumbanan, citrus, vete, koriander och precis lagom mycket kolsyra. Riktigt gott! Jag som inte brukar gilla weissbier egentligen är imponerad. Jag kommer definitivt sänka rätt många såna här i sommar, kan tänka mig att den är helt fantastiskt god med grillning och rent solsken. Jag kanske ska ge mig in på denna stilen mer ändå.
Ge mig gärna förslag på fler weissbier som liknar denna! 

Betyg; 8/10


Om jag inte har polarn med mig ut? Jo det är väl klart.. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker att ovan nämnda är en riktig hitt samt dess storebror Aventus 8,2 abv, en riktigt kall ( 6-7c ) Erdinger Hefe weissbier. Det är mina topp 3 som finns på Systemet.// David

Beer-naise sa...

Håller med David, Schneider Aventinus (Schneider Weisse Tap 6 Unser Aventinus) är riktigt, riktigt trevlig.

Gyllenbock sa...

Fint att se att polaren är med. Vad tycker han/hon om för dryck?

Kristopher sa...

Tackar för tips, det får bli en Aventinus imorgon ihop med vinkällarnyheterna då! :)

Gyllenbock: Sån kattmjölk man kan köpa på flaska till kattungar, det är kanongott tycker han.