lördag 2 april 2011

#27 - 32, lite sill och uteserveringspremiär

Jag köpte som bekant ett gäng påsköl igår och kände direkt att det var några av dom jag ville testa så fort som möjligt, så vi slängde ihop lite sill och annat smått och gott till middag som intogs med lite påsköl. Även om man äter mer eller mindre samma sak både till påsk, jul och midsommar så tycker jag att det är enormt gott med sill, öl och nubbe. Aja, först ut; #27 - Nynäshamns Ångbryggeri Pumpviken Påsköl!


Ölet är rätt så mörkt rödbrunt med lite vitt skum och luktar sött och lite oljigt. Det luktar lite som i svärfars maskinhall. På ett positivt sätt alltså.

Lite tråkigt att den inte smakar så mycket som den luktar. Söt, lite karamell, lite halvbeska, frukt.. Men den var över lag rätt så tråkig tycker jag, tyvärr. Lite besviken.

Betyg; 5/10

Nästa; #28 - Mohawk Red Easter


Rött öl med mycket vitt och poröst skum. Luktar mycket kryddor, lite rök och torkat kött.

Smakar också mycket kryddor och jäst. Inte heller så god tycker jag. Jag är förvisso ingen fan av Mohawk annars heller, tycker inte att deras öl brukar vara något speciellt..

Betyg; 4/10

Efter detta bar det av mot Lund för att sätta sig på Viggos en stund och inleda uteserveringssäsongen med en Leffe Blonde som jag inte orkar recensera, jag tror att ni har alla druckit den tidigare ändå! Där satt vi ett tag och mös av vårluften för att sen gå upp till Brogatan, Gamla Lundia. Första gången jag var där men jag har läst att dom ska ha ett helt okej ölutbud så vi tänkte kolla upp det. Jag tog inga bilder där inne, så det får räcka med snabbrecensioner.

#29 - Mikkeller American Dream på fat började jag med. En, som jag har förstått det, väldigt välhumlad lager. Mycket humle och beska såklart. Grapefrukt. 6/10
#30 - Fullers Organic Honey Dew följde efter. Mycket sötma och honung. Gott! 7/10
#31 -William Brothers Scottish Joker IPA - Frukt och humle. Kunde varit beskare. 6/10
#32 - William Brothers Midnight Sun blev sist ut. En svart porter med smak av choklad och rostat kaffe. Den var god men lite mesig, jag hade önskat att den var tyngre. 7/10

Idag är det släktkalas och imorgonbitti är det jobb.. Så ikväll blir det lugnt. Ha en trevlig kväll allesammans!

1 kommentar:

L sa...

Honey Dew var sjukt god... kan ju en icke-öldrickare som jag erkänna. ;)