onsdag 6 april 2011

København Ølfestival 2011, 26-28 Maj

Sitter här efter ett 10-timmarspass på jobbet och slösurfar lite innan maten och kommer in på København Ølfestival, den 11e årliga ölfestivalen som äger rum den 26, 27 och 28 maj. Jag har aldrig varit på denna festival tidigare men det låter ju onekligen som en jäkligt kul och intressant dag. Jag är vanligtvis ledig på torsdagar och fredagar så jag tänkte dra in på torsdagen, och 200 DKK är helt klart ett överkomligt pris för entré, festivalguide, 10 smageprover och smageglas (jag älskar danska).

Är det någon som varit på denna festivalen tidigare, och isåfall; är den bra? Jag kan tänka mig att det är bra, bara en vanlig heldag i Köpenhamn brukar ju bli hur bra som helst så lägger man sen till en ölfestival på detta så kan det ju knappast bli sämre. Danskarna kan ju trots allt det här med öl rätt så bra!

Jag har kollat runt lite lätt efter någon sorts lista över vilka bryggerier som tänkte hänga där men hittar inget, är det någon som vet?

Och slutligen, fler som ska dit?

8 kommentarer:

Gyllenbock sa...

Jag var där förra året och stortrivdes, älskar verkligen Köben Ölfestivalen var bättre än den i Stockholm. Bättre lokaler och logistik. Rätt svaga matmöjligheter var väl det enda minuset.

Tyvärr blir det inget besök i år, får nöja mig med en helg i Köben 15-17/4.

Daniel Svensson sa...

Jag var där för två år sedan och hoppas komma iväg i år igen. För två år sedan fanns en utförlig programkatalog med utställare och beskrivningar av alla öl de hade med sig. Denna gick också att ladda ned i pdf-format några veckor innan festivalen. Det var bra för att få lite överblick och kunna planera. Hoppas att det kommer en sådan i år igen.

Kristopher sa...

Gyllenbock: Allright, låter bra. Ja, Köpenhamn är en fantastisk stad, svårt att inte älska! Är riktigt pepp.

Daniel: Tack, ska hålla utkik efter något sånt! Ja, jag tänkte att det kan vara bra att vara litet förberedd så man vet på ett ungefär vad som finns och så.

Fredrik sa...

Jag har varit där de senaste 4åren och skall såklart vara där även detta år, vi syns.

jesperhammer sa...

Bor i København og er på plads d. 27.
PDF-programmet kan findes på www.ale.dk nogle få dage inden festivalen.
Her:
http://www.ratebeer.com/forums/akvavit_166480.htm
er der nogle hints om udstillerne.

Hilsen Jesperhammer

Kristopher sa...

Fredrik: Kommer fram och hälsar om jag ser dig :)

Jesper: Ska hålla utkik på ale.dk och i forumet! Tack!

Röstlund sa...

Kolla här: http://www.ale.dk/index.php?id=3039
Kommer att bli bra.

Kristopher sa...

Ojojoj.. Det kommer bli en lång dag!