Ölkokta musslor
Idag blev jag riktigt sugen på att prova något jag aldrig testat tillaga innan, och valet föll på musslor. Jag har länge velat testa koka musslor men jag har aldrig fått tummarna loss, så idag var det dags. Väldigt enkelt måste jag säga, och väldigt fort gick det!
Ingredienser;
1 påse blåmusslor
3 klyftor vitlök
2 schalottenlökar
1 gul lök
1½ flaska öl, jag använde mig av Wisby Klosteröl
2 dl grädde
en skvätt vitvinsvinäger
klippt persilja
salt och peppar
1. Kolla musslorna. Knacka lite lätt på dom som är öppna och om dom stänger sig så är dom okej, stänger dom inte sig så är dom döda och då kastar du dom. De som är hela och stängda och de som stänger sig när du knackar på dom sparar du. Spola av dom med vatten och ta bort "skägget".
2. Hacka löken och vitlöken och värm upp olja och lite smör i en stor kastrull. Låt löken och vitlöken svettas en stund i oljan och smöret, men det får inte bli bränt, det ska bara bli mjukt.
3. Tillsätt musslorna, och efter det ölen och en skvätt vinäger och låt koka upp.
4. Häll i grädden och låt koka lite till.
5. När alla musslorna öppnat sig så är dom färdiga. Salta och peppra efter smak och klipp ner persiljan.
Detta avnjöt jag med rostat bröd och resten av ölen. Hur gott som helst!
Ingredienser;
1 påse blåmusslor
3 klyftor vitlök
2 schalottenlökar
1 gul lök
1½ flaska öl, jag använde mig av Wisby Klosteröl
2 dl grädde
en skvätt vitvinsvinäger
klippt persilja
salt och peppar
1. Kolla musslorna. Knacka lite lätt på dom som är öppna och om dom stänger sig så är dom okej, stänger dom inte sig så är dom döda och då kastar du dom. De som är hela och stängda och de som stänger sig när du knackar på dom sparar du. Spola av dom med vatten och ta bort "skägget".
2. Hacka löken och vitlöken och värm upp olja och lite smör i en stor kastrull. Låt löken och vitlöken svettas en stund i oljan och smöret, men det får inte bli bränt, det ska bara bli mjukt.
3. Tillsätt musslorna, och efter det ölen och en skvätt vinäger och låt koka upp.
4. Häll i grädden och låt koka lite till.
5. När alla musslorna öppnat sig så är dom färdiga. Salta och peppra efter smak och klipp ner persiljan.
Detta avnjöt jag med rostat bröd och resten av ölen. Hur gott som helst!
Kommentarer
Pelle: Det kan jag nog också tänka mig! Får bli det nästa gång :)