onsdag 2 mars 2011

Första inlägget

Efter att ha läst mängder av ölbloggar och genom åren skapat ett rätt så stort ölintresse själv så tycker jag att det är dags för mig att sluta mig till bloggskaran. Jag är en 24-årig amatör som har ett stort intresse för öl sedan ett par år tillbaka. Det började som för många andra genom att man köpte lite öl på systembolaget eller ute på krogen som såg roliga ut eller hade annorlunda namn, sen efter det tog det vid.
Min första aha-upplevelse med öl var när jag och min sambo var i New York, där hittade vi en liten belgisk pub vid sidan av Times Sqaure som hette BXL. I denna lilla oas av New Yorks stress drack jag min första Rodenbach, efter det var jag såld.
Jag letade när jag kom hem efter denna skatt, men letade inte tillräckligt bra och intresset svalnade lite. Livet fortgick som vanligt och senare byggde jag upp kärleken till öl via bryggerier som Nils Oscar och Samuel Adams. Men sen, för ca 6 månader sen fick jag nys om en liten pub i Köpenhamn vid namn Örsted Ölbar och åkte dit, än en gång med min kära sambo, och där snubblade jag över en Rodenbach Grand Cru och då tändes gnistan igen. Efter det har intresset bara ökat och ökat och jag har börjat följa bloggar och läsa in mer vilka sorts öl jag är ute efter och nu är det alltså min tur att börja själv!

På återseende!

Kristopher

2 kommentarer:

Pelle Stridh sa...

Hej Kristopher och Välkommen i gänget!

//Pelle - Allt om Öl

Kristopher sa...

Jag tackar jag! :) Detta är något jag ändå funderat på ett tag, kul att äntligen komma igång!