fredag 18 november 2011

Julpynt!

Nu är det nära. Om 5 veckor är det självaste julafton. Spännande va? Mataffärerna har börjat sälja skinka, brunkål, leverkorv och köttbullar på högvarv, julölen har kommit och jag har fått skrapa rutorna på bilen mer än en gång samt satt på vinterdäcken. Då är det vinter och snart jul, vilket betyder att julpyntet ska fram! Jag brukar själv inte lägga så mycket energi på just julpynt, delvis för att jag inte är så "pyntig" av mig och delvis för att jag har en katt som tycker om att välta ner allt som står framme i form utav blommor, ljusstakar och andra prydnader.

Men någon gång får man ju ändå ge vika när sambon så gärna vill julpynta. Jag tycker väl egentligen att det är lite tidigt att börja nu, men när vi strosade runt lite inne i stan (Lund) idag och gick inom Panduro Hobby för att hon skulle ha lite blandade grejer så fick vi syn på en sån krans man har på dörren.. En sån måste vi ju ha. Hur gör man den på snyggaste sätt då?
Man köper en helt vanlig halmkrans och grönmossa, ståltråd hittar man i svärfars garage och de fina banden har man (tydligen) alltid hemma. För att sen göra kransen extra fin så finns det naturligtvis öl med i bilden. Men hur?
Jag har ett gäng kapsyler som egentligen bara ligger och skräpar ihop med några korkar som inte blivit kastade, så varför inte använda sig av dom? Vi tog några kapsyler som var roliga med lite juliga färger och körde på. Klippte upp små hack i dom, trädde märling genom, knipsade ihop och fäste i kransen. Några korkar fick hänga undertill.

Hur fint blev inte detta?!2 kommentarer:

Hopswatch sa...

Lidt om julepynt hos os.

http://hopswaterandbarley.blogspot.com/2010/12/nsgaarden-kologisk-jul-bryghuset.html

Kristopher sa...

Dejligt! :D