torsdag 3 november 2011

20 000 besökare! Det firar vi med en DIPA!

Igår klättrade jag över 20 000 besökare! Riktigt kul att se det finns så mycket folk som läser och uppskattar vad man gör. Bloggen startades den 2 mars i år och har funnits i ungefär 250 dagar, vilket ger ett snitt i runda slängar på 80 personer per dag. Det trodde jag aldrig när jag startade den, haha. Det måste vi fira! Hur firar man bäst? Med en öl naturligtvis.

"En ljus extra stark India Pale Ale på 8,7 ABV och med oerhört intensiv humlekaraktär. Kraftiga citrustoner i doft och smak, mycket stor beska som övergår i en lång efterbeska. En öl att njuta i små klunkar, ingen humleälskare kommer att bli besviken. Ölen är mättad med amerikansk humle över alla gränser, humlesorterna Pacific Gem, Columbus, Citra och Chinook har tillsatts i stora mängder under koket, därtill är ölen generöst torrhumlad. Bryggd på pilsnermalt och vetemalt. Som all vår öl är den opastöriserad och ofiltrerad.

Anders ingår i namnserien där några av dem som varit med och byggt upp Eskilstuna Ölkultur hedras med sina egna öl. Anders och Arto är de två bryggare som varit med ända sedan starten. Anders har tagit flera medaljer i hembryggar-SM. Han gör recepten till alla våra öl och är VD i företaget."

Eskilstuna Ölkultur Anders Dubbel IPA!


Ölen i sig är ljus/gyllene och påminner nästan mer om än lager än en DIPA. Skummet är helvitt och medelstort, hänger kvar en stund och lämnar lite rester på glaset.


Doften är riktigt frisk! På kapsylen står det "Bäst före 12-08-09", så jag antar att ölet är tappat den 9 augusti i år? Tre månader sen alltså. Inte konstigt att det doftar färskt! Mycket fint och välhumlat med fläder, passionsfrukt, mynta och tallkåda.

Riktigt behaglig munkänsla med schysst kolsyra och en rejäl beska! Grapefrukt är framstående i både smak och eftersmak, men även fläder, apelsin, kåda och citron tittar fram. Ordentlig efterbeska som sitter i länge, länge.. Kan vara den bästa svenska DIPAn jag druckit!

Betyg; 8/10

Hatten av för Eskilstuna Ölkultur! Först imponerade dom riktigt starkt med Fristadens Stolta Imperial Stout och nu Anders Dubbel IPA. Båda två är öl av riktigt hög klass tycker jag. Nu har jag Snopptorps Starkporter och Röksta Rökbock kvar att testa, det ser jag verkligen fram emot!

11 kommentarer:

Stefan - Beer Drivel sa...

Bra jobbat! Jag hoppas du fortsätter i minst 250 dagar till :)

Bra öl att fira med dessutom.

BeerSweden Darren sa...

Well done and keep up the great work! :)

Anonym sa...

Det är en trevlig blog du har så jag hoppas att du fortsätter länge. Anders Dipa är en av topp 3 av dipor från Sverige tycker jag. Det blir att ta bilen till Eskilstuna en ledig dag tror jag bestämt.

Trevlig Internationella Stoutdagen på dig.
Mvh Malt.P

Anton sa...

Mmm! Den är ju en goding den där.. Tyckte typ alla deras öl höll väldigt hög standard. Annas Red Ale gillade jag lite extra.

Kristopher sa...

Stefan - Tack! Absolut, och det blir med allra största säkerhet mer än så.. :)

Darren - Thanks a lot! I'll do my best :)

Malt - Tack så mycket! Ja, den var riktigt bra. Lätt en av de bästa svenska DIPAs jag druckit. Det samma till dig!

Anton - Ja, den är suverän. Riktigt pepp på Röksta och Snopptorp!

Anonym sa...

Mycket trevlig blogg!
Jag hakar på med en Drakens, skål!

MickeW

Beer-naise sa...

Grattis! Hoppas du fortsätter men denna läsvärda blogg. Alltid kul läsning här!

Har planer på en ganska rejäl omväg förbi Eskilstuna i december när jag ska till Nyköping (Från Falköping). Hoppas den här finns på hyllan då.

Kristopher sa...

MickeW - Tack så mycket!

Beer-Naise - Tack till dig också, och hoppas att du tar den där omvägen, det är värt det!

Pelle Stridh sa...

Snyggt jobbat Kristopher,
Jag ser fram mot när du passerar 40.000 också!!

Trevligt också att det börjar dyka upp recensioner av Eskilstuna Ölkulturs öl lite var stans i landet.
Jag har sagt det sen Anders DIPA kom ut här i Eskilstuna, vilket måste vara för över 1 år sedan. Denna och deras Fristadens Stolta Imperial Stout har jag alltid framhållit som deras flaggskepp.

@beernaise: Tänk på att besöka "rätt" Systembolag bara, om du tar omvägen!! Det kan skilja rätt mycket på vilka utbud de har för dagen!!

Beer-naise sa...

Pelle: Jag har planerat att besöka tre bolag.

Levins Gränd 1, Torshälla

Kungsgatan 12

Tuna park, Albertina Nyströms väg 2

Någon som jag har missat?

Kristopher sa...

Många tack Pelle! Det ser jag också fram emot :)

Gällande Eskilstuna Ölkultur så har jag än så länge bara provat Fristadens och Anders, men dom har varit långt över förväntan! Riktigt, riktigt bra, så det förstår jag om du anger dom som flaggskeppen!