torsdag 2 juni 2011

#111 - Hantverksbryggeriet Alkemisten Blåbärslambic

En svensk blåbärslambic? Kan den stå sig mot Cantillon Blåbär? Jag har inte druckit Cantillon's så jag lär ju inte veta om den står sig eller inte. Någon annan som vet kanske? 
Jag har försökt få tag på denna ölen tidigare men då jag bara kan beställa kolli om 20 flaskor på Systembolaget så har jag lagt det på hyllan ett tag. Dock så hittade jag ett gäng på Khioskh senast jag var i Köpenhamn och blev riktigt glad, även om det retar mig att jag inte kan få tag på dom i Sverige utan att behöva beställa 20 st. Nåväl, häromdagen hade jag besök här hemma och vi bestämde oss för att ta och dela en Alkemisten. Då fick jag även tillfälle att använda mina glas från ölfestivalen :)


Rött öl med väldigt, väldigt lite vitt skum. Jag som hoppades på att den skulle vara blå, haha.

Luktar lite surt med blåbär och aningen karamelligt.

Smakar också lite sursött. Blåbär, citrus och lite metallisk eftersmak. Kolsyran och syrligheten gör den väldigt uppfriskande! Udda smak men ändå helt okej tycker jag.

Betyg; 6,5/10

4 kommentarer:

Malt sa...

Måste säga att jag blev besviken på denna, hade väntat mig något helt annat. Om man jämnför med andra lambics jag druckigt så var denna nog den sämsta. Men det var första gången som jag kände den där riktigt klara doften av stall/hästfilt, så något gott förde det med sig. Mvh Malt

Kristopher sa...

Intressant. Jag tänkte iochförsig inte på den som en stiltypisk lambic, då hade den troligtvis fått lägre betyg, tyckte bara att den var god :)

DK sa...

Samtliga öler från Hantverksbryggeriet går att köpa styckvis på Systembolagen i Västerås om du skulle ha vägarna förbi. Störst utbud finns på Hälla Syd. Detta framgår inte i några register, så det är bra att veta.

Kristopher sa...

Där ser man. Tack för det! Men jag tycker ändå det är skit att jag inte kan beställa styckvis ;)