Fick tag på blåbären!

Som sagt så är detta sista veckan på min semester så jag tänkte utnyttja ledigheten till fullo. Därför bestämde vi oss att ta en dag i Köpenhamn, man får ju passa på nu för sen är det fullt ös på jobbet hela sommaren, så det kan ta lång tid innan man åter ser den danska huvudstaden. Vi steg av tåget på huvudbangården vid 12.30 ungefär och Ölbutikken öppnar ju inte förrän 13:00 så vi gick bort och satte oss på puben på hörnan efter Ölbutikken. Gula kaféet eller något sånt vill jag minnas att den hette, dom hade några schyssta öl iallafall. 

Jag inledde dagen fint med en Evil Twin Istedgade Hipster Ale, när jag ändå sitter på självaste Istedgade så passar den ju klockrent. 


Gott! Mycket humle, citrus, fläder och lite persika. När klockan slog 12:58 gick jag ut från kaféet och ner till Ölbutikken där dom höll på att öppna, rakt in till hyllan med Cantillon Blåbær och roffade åt mig två flaskor. Jag trodde att dom skulle vara slut så detta var jackpot för mig! Tog lite annat också även om det inte var planen, som vanligt. Därefter gick vi neråt stan. En av mina goda vänner som var med hade inte varit på Köpenhamn på många år så vi tog turistrundan ner över Rådhuspladsen, Ströget och vidare till Nyhavn där vi köpte varsin helt vanlig Tuborg Grön på en av take away-serveringarna och satte oss på piren i den stekande solen. Och som den stekte! 


Där satt vi en rätt så bra stund och gick sen en runda i stan för att till slut ta oss upp till det beryktade Burger & Bun. Väl inne blev det en Americana Burger och husölen från Mikkeller - Burger & Bun L.A. Lager! 


Rent ut sagt jävligt god burgare! Ölen satt som en smäck till, kunde nog inte bli mycket bättre.. Men det var riktigt mycket mat och jag tvingade ner allt. Det var helt enkelt för gott för att lämna något. Resultatet av detta var att jag blev så mätt att jag knappt kunde gå efteråt. Men det var det värt! Vi gick en sväng till och hamnade till slut på Mikkeller Bar som jag inte varit på tidigare. Riktigt trevlig liten pub med ett riktigt schysst utbud på fatöl.

Där blev det några öl, bland annat Mikkeller Vesterbro Wit, Å Pale Ale, 8 Wired Hopwired och Stillwater Existent. Riktigt trevligt att sitta på stolarna utanför nu när solen inte stekte lika mycket längre, klockan började ju närma sig 20.00 innan vi gick därifrån. 

8 Wired Hopwired, Mikkeller Vesterbro Wit och Å Pale Ale

Väl efter dessa ölen började vi känna oss jäkligt möra efter en dag i den stekheta solen så vi tog nästa tåg hem. Dagen blev hur trevlig som helst, som vanligt i Köpenhamn. Nu tar det ett bra tag tills jag åker dit igen, men jag fick ju med mig en del öl hem och har en hel del hemma sen tidigare så nu behöver jag inte handla på rätt så länge, nu ska det bara testas och provas och drickas och njutas.. 

*** 

Ölen jag fick med mig hem denna gången;


Mikkeller Spontancassis, Spontancranberry, Spontangrape, Stillwater Artisanal Of Love and Regret och A Saison Darkly


Maui Brewing Co. Big Swell IPA, Coconut Porter, Mana Wheat och Cantillon Blåbær x 2. 

Jag är riktigt nöjd med gårdagens fångst faktiskt. Först alla spontan-ölen från Mikkeller, jag har ju både Spontanframboos och Spontankriek sen tidigare så jag får väl ha ett spontanmaraton någon dag. Saisonerna ser jag verkligen fram emot och Maui-burkarna är också jäkligt intressanta. Det är inte ofta jag köper finöl på burk så det var extra kul tycker jag. Ja, sen Blåbæren är ju också kanonkul att ha fått tag på. En att dricka och en att spara. Perfekt!

Kommentarer

Anonym sa…
Oj så mycket gött!
Kphmn ftw
Gyllenbock sa…
Perfekt dag i Köben och perfekt att du fick tag på blåbären. Och den där hamburgaren, ja jädrans vad gott!
Gripen sa…
Usch! Usch vad avundsjuk jag är, haha! Grattis till att du fick tag på blåbären, och verkar ha haft en superdag i övrigt också. Ett värdigt avslut på semestern!

Önskar att jag inte jobbade kväll denna veckan... Grr...
Kristopher sa…
Anonym - Jajamen!

Gyllenbock - Yes, som alltid en riktigt fin dag och med blåbären som pricken över i blev det perfekt! Burgaren ja, nästa gång kanske jag tar en modell mindre så man kan gå efteråt utan att huka sig!

Gripen - Haha, tackar! Minst sagt ett värdigt slut! Jag ser inte fram emot att återvända till jobbet på måndag.. Jag vill vara ledig och dricka öl hela sommaren istället.

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Burgare, metal, hemfärd